Kampanjen "Köttfri måndag" är en del av ett större globalt nätverk, som försöker minska köttkonsumtionen i världen, inspirera oss att äta mer vegetariskt, och göra det lättare för oss att haka på det vegetariska tänket
Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
ramensoppa med quorn, japansk rotfruktsmiso och pasta med quorn- & kantarellsås. Så himla mycket roliga matrelterade historier ni delade med er av och jag skulle verkligen vilja att alla skulle vinna såklart men eftersom jag var tvungen att välja en så blev det Madeleine, med hennes fantastiska sushi-historia - kan helt klart relatera till känslan av att bara vilja beställa in mer och mer
Säg något som passar bättre efter en långpromenad i vinterlandskap eller en åktur i pulkbacken än en skål med rykande het soppa med tydlig smak av fänkål ochmed lite sting
Att toppa med mullbär och aprikoskärnor är dock ett hett tips. Jag gjorde det här receptet för några år sedan nu och vill verkligen lyfta fram det igen
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
Blanda lingon och socker i en skål och mosa dem med en gaffel. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Receptet på den här supergoda vegetariska stroganoffen, med tomatpuré, kommer från arla. Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Det här grundreceptet innehåller en hel del ägg, så om du vill göra det veganskt så rekommenderar jag dig att kanske smula sönder lite silkestofu och blanda ner istället tillsammans med lite extra maizena i dressingen för konsistensen
Man kan enkelt göra goda vegetariska wraps med rostade kikärtor (som är sååå gott. ) och fylla dom med en massa god sallad så blir dom riktigt mättande också
Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör. Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.