Det börjar bli höstruggigt och i skrivande stund vräker regnet ned. Det låter så uttjatat, men jag saknar det tunga rödvinet, grytan och den värmande brasan
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sätt på en platta på högsta värme, och smula ner osten i hälften av grädden i en kastrull. När osten smält, sänk värmen och tillsätt resten av matlagningsgrädden
Börja med att strimla löken och champinjonerna. Bryn det lite lätt och ställ åt sidan. Lägg upp lövbiffen och lägg löken och champinjonerna på ena sidan av lövbiffen
Segare kött får man leta efter (och förmodligen inte hitta). Jag har alltid, fram tills nu, haft tur med lövbiff, och aldrig köpt segisar, men det här tog alla priser
Idag har varit en solig och härlig dag, perfekt att gå på trädgårdsmässa. Var där med vårt lilla barnbarn Millian, han är så mysig att ha med sig vi går runt provsmakar på ost och korv som det bjuds på… Vi hittade även en lekhörna där man kan testa bilar och rita fina teckningar
Då fick hon två små potatisbullar med lingonsylt och en Jacky chokladpudding till dessert. Bra med både protein och fett som mättar och ger kraft att återhämta sig från en tids sjukdom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.