) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Alternativ till det vinet skulle vara en Riesling från Alsace, som också passar utmärkt till rätten. Därför föll valet av förrätt denna gång på en soppa gjord på egenkoktfond samt krispig sparris och havskräftsstjärtar
) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Det är svårt att inte bli nostalgisk när man går igenom gamla bilder. Det är få saker, när det är som mörkast, som gör mig så glad som att finna ”gamla” bra foton påsomrig mat
Vitlöksgratinerade havskräftor, en perfekt start på middagen. Bäst resultat blir det att gratinera kräftorna på tallriken de ska ätas påeftersom inget smör går till spillo, men om det inte går så lägg på en plåt täckt med folie
Vill du ha tips på snabblagad fredagsmat så kommer ett här. Den här pastarätten är supergod och går snabbt att tillaga och den går garanterat hem hos alla barn ☺
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.