Den här sockerkakan är både god och enkel att göra. Vispa ägg och socker pösigt. (Jag använde flytande mjölkfritt margarin som är fritt från kokos och solros)
För att laga Sockerkaka utan gluten, ägg och mjölkVispa samman alla ingredienser till en jämn smetHäll upp i smord sockerkakasform bröad med mjöl eller kokosflingorGrädda i ugn 200 grader i 45 minuter
Kanelbullen tål att varieras, exprimenteras och fantiseras med. Vad sägs om apelsinmarmelad, rabarber och rårörsocker, bullar fyllda med kladdkakesmet eller som i denna bakomgång, vanilj och blåbär
Och kan varieras i en oändlighet. Smält margarinet i en kastrull och tag av den från spisen. Blanda ner de övriga ingredienserna i kastrullen och rör om tills den blir slät
Bröa med mjölk ochäggfritt ströbröd/mannagryn/potatsmjöl/kokos. Tårtan har fått en härlig fyllning med både päron och chokladmousse och botten har en fräsch smak av citrus
Efter mycket trixande, prövande och otaliga bottnar som kastats rakt ner i kompostpåsen, har jag nu lyckats skapa ett recept på utomordentligt perfekta veganska tårtbottnar
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt grädde, honung och smör. Blanda kokos med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i äggvispet och rör om till en jämn smet, vänd ner rabarbern
Här har jag varierat den klassiska sockerkakan med att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbar och lime och resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör, mjölk och apelsin. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, vallmofrön, salt och mjöl i en bunke
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Första bakningen med lilltjejen resulterade i denna sockerkaka med hallon och kardemumma. Hon var mycket stolt över sitt egna lilla förkläde och tyckte att det var väldigt spännande att hälla, röra och vispa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.