Måndag. Idag är en sån där jobbig dag, jag är genomförkyld och helt utmattad, febern har tack och lov gått över så det kanske inte blir så långvarigt får jag hoppas
Så blev det julafton. Detta år var det Anders familj som skulle komma, de flesta till lunch. Istället för att dra fram alla delar av julbordet till både lunch om middag hade Anders och jag klurat ut att vi enbart skulle servera sill- och laxbordet till lunch och alla julens läckerheter på kvällen
Världens enklaste frukostsylt gör jag under vinterhalvåret av en färdig, fryst bärblandning med björnbär, havtorn, vinbär, gojibär och något mer bär som jag glömt bort
Pannacotta. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp grädden med vaniljfrön och vaniljstång, havtornsjuice och socker
I söndags kokade jag havtornschutney, lite annorlunda med morot i men smaken var god. Kanske skulle den varit lite sötare, så jag har tillsatt lite farinsocker i receptetKanske är det någon mer än jag som odlar havtorn