Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Har man ingen juicer kan man riva, pressa och mixa med stavmixer med då blir det genast lite meckigare… 1 glas rödbetsjuice
Dagens recept är just nu ett avminafavoritrecept, det blev så himla gott. Jag har haft det jättemysigt men som alltid när jag börjar slappna av och ta det lugnt så blir jag sjuk
Sätt in i mitten av ugnen ca 8 minuter. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt, salt, socker och olja. Tillsätt mjölet, men inte allt på en gång, har mätt på ett ungefär hur mycket mjöl jag använde så prova er fram, arbeta degen ca 5 minuter med maskin
Min man var hemma i Stockholm i ett ärende tidigare i veckan, och passade då på att titta in hos Sandströms för att köpa någraav deras merguez, samt några fänkålskryddade salsiccias
Så en smoothie fick det bli med grekisk yoghurt, banan, några frysta jordgubbar, kanel och proviva…. Ni kanske vill ha receptet på mina tjocka spjäll som jag gör till Julbordet i år så lägger in det här
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Man kan i princip använda vilka grönsaker man än föredrar, eller slänga i vad man än har i kylen
Med USA-inspiration kvar i kroppen blev det en favoritsallad till middag. Sänkt av jetlag passade det bra med något lättlagat och genväg via färdiggrillad kyckling
Avnjut gärna med nyvispad grädde och/eller hallon. Grädda i mitten av ugnen på 175° i 30–35 minuter. Tänk att kunna baka smaskiga sötsaker utan vitt socker och med proteinrika svarta bönor i
4 portioner200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället)2 vitlöksklyftor15 cm purjolök1 burk böngroddar 4 st kycklingfilér (kycklingen kan bytas ut mot fläsk- el nötkött om man hellre vill det)1 msk olja1 brocolibukett1 stor morot5-6 champinjoner1 paprika1 burk minimajs3 ägg1 lime½ tsk sambal oelek2 msk oystersåssalt o pepparKoka nudlarna enligt förpackningen, jag drog ner 1 minut av koktiden vilket blev bra
Här kan du läsa några betraktelser om bönor hos flera kostrådgivare som också insett bönornas fördelar, här Bitte Kempe Björkman på Nutriavans och här skriver Marie Norder Aspholm
Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.