Men det händer att jag formar dem lite mer omsorgsfullt, som härom dagen när jag bakade det här nattjästa brödetmed hackad aprikos och krossade linfrön
Ett saftigt bröd fyllt medlinfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Pensla brödenmed ägg och strö på fröna, eller hoppa över pensling och strö på vetemjöl istället
Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper. Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel ochlinfrön
Småfrukostbrödmed kli och linfrö. Forma dem till ovala små bullar och lägg dem på plåtarna. Han förstod att allt kanske inte stod helt rätt till när han tog ut de små stenhårda frallorna ur ugnen
Forma bröden hur du vill (stora,små avlånga,krokiga) och lägg upp dom på en plåt med bakplåtspapper. Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Det här receptet på ett brödmed linfrö och kruskakliverkade väldigt enkelt och lättbakat. Jag blev så sugen på att baka matbrödoch bestämde mig för att pröva något nytt
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Igår kväll bakade jag och mamma små söta hallonpajer med vit choklad. Anledningen till att jag valde att göra ett pajskal istället för ett lock av pajdegen var att jag ville använda mina små fina pajformar med löstagbar kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.