På tok för enkelt, en fryskorv med leverfärs. Men nästa gång ska jag göra egen…så det så. Och såsen…gör en gräddsås och skicka i en 1/2 dl messmör…eller mer
Servera medstektlök, lingonsylt och gräddsås. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Stekt strömming med potatismos kan ju vara något av det godaste som finns. Dock kan jag säga att det inte är varje dag man ser det i en italiensk matvarubutik, så det var en självklarhet att de fick följa med hem
Vänd filéerna i rågmjöl eller ströbröd blandat med vetemjöl. Skala och skiva löken. Vispa ur pannan med mjölk eller grädde och servera gräddskyn till eller slå den över sillen
Börja med morotsstuvningen. Skiva löken i en halv centimeter tjocka skivor och bryn lätt. Bäst är att köpa hel saltsill, filéa och låta ligga i en stor bunke med kallt vatten i kylen över natten
4 ca 800 g små potatisar 2 gula lökar 2 msk smör salt och peppar 100 g haricots verts (gröna bönor) 6 salladslökar 2 msk olivolja 1/2 dl grovhackad dill 8 urvattnade salta sillfiléer 1 1/2 dl grovt rågmjöl 2 msk smör 2 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.