Under vårt tak är en blogg som jag med jämna och ojämna mellanrum brukar titta in på. Det betyder kött från gräsbetande djur, vildfångad fisk, ägg, rotfrukter och grönsaker, frukt och bär, rena kallpressade oljor, kokosmjölk, samt nötter och frön av alla de slag
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Pensla limpan med ägg och strö över vallmofrön. På morgonen är det bara att ta fram brödformen och låta den stå framme i rumstemperatur, medan ugnen blir varm
Solroskärnorna, pumpafröna och hampafröna tillför goda fettsyror, och Jyttemjölet som består av rårismjöl, bovetemjöl, majsmjöl och betfibrer är bra mycket hälsosammare än många av de färdiga mixer som finns i handeln
Strö över frön och täck med folie. ½ dl sesamfrön. Blanda de rivna morötterna, rivet skal och saft av citronerna, kokosmjölken, sesamfrön och salt i en kastrull
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Pensla limporna med lite vatten, strö över flingsalt och gör ett snitt på längden med en vass kniv. Nyrostat bröd är gott men jag tycker det mest är luft i det formbröd man köper på affären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.