Resultatet blev en chokladkaka/brownie med mycket protein (äggvita och keso), och utan smör. Jag har återigen testat att baka med butternutsquash (butternutpumpa), vilket är en kalorisnål ingrediens som passar utmärkt för att baka mjuka kakor (45 kcal per 100 gram)
I kakan har jag valt att även ha finhackade cashew- och pistagenötter (rostade och saltade), men de går såklart bra att ersätta mot en annan valfri nöt
300 g Carlshamn Bageri Muffins & Kak Mix med smak av Choklad. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och ströbröa en rund, flatbottnad tårtform ca 24 cm i diameter
Hacka nötterna fint i matberedare eller mal dem i mandelkvarn. 100 g fin mörk choklad. Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp, tillsätt äggulan
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.