Fylldkycklingfilé. Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
Smakaav vinägretten med salt och peppar. Bönorna trivs mycket bra tillsammans medavokado, tomat, rödlök ochbasilika i en enkel citron- och vitlöksvinägrett
Men denna gång tänkte jag att jag skulle ha basilikasmaken i själva chicken nuggetsen direkt, så jag blandade kycklingen med pesto först, innan paneringen, och det blev ju såååå gott
Blanda i lite mjölk till lagom konsistens ochsmakaavmed salt och peppar. En lätt sommarmiddag med kyckling, kall basilikasås, färskpotatis och grön sparris
Lägg upp rotfrukterna, en kycklingfiléoch servera med såsen till. Tänk på att både parmaskinka och bacon är salt i sig, plus att fyllningen innehåller mycket smak så jag struntade helt i att salta och peppra kycklingfiléerna
Smakaavmed salt och peppar. Med timjan och vitlök blir det en ljuvlig smak till såsen också. Här har jag blandat kyckling med potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm
Smakaavmed kryddor vid behov och servera sedan med valfritt tillbehör. Det går att äta pastasåser utan att servera med vanlig pasta, det finns så mycket alternativ, antingen med sallad, zucchinispagetthi, stekt vitkål eller bara med kokt broccoli – bara ta något man själv tycker om
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök och rosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlök och rosmarin från husets täppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.