Mina favoriter

Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter
Vitlöksdoftande oxfilépasta

Vitlöksdoftande oxfilépasta

Vi hade en skiva oxfilé kvar efter nyårsafton, så det blev den här till lunch idag. Mums. Vitlöksdoftande oxfilépasta
Superenkel risotto

Superenkel risotto

Hacka löken och fräs den med köttfärsen. När köttfärsen är genomstekt blanda i vatten, buljongtärningen, pressad vitlök, kryddor och kina mix
Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skär löken, purjolök. När fettet smält, häll i grönsakerna och fräs dem lätt utan att bryna
Boeuf Bourgignon à la Carl Butler

Boeuf Bourgignon à la Carl Butler

När köttet, tillsammans med grönsaker och svamp, puttrat närmare tre timmar i vin, uppstår något som liknar magi

Ananasmarmelad

Häll 2 dl spad från ananasringarna i en stor kastrull. Slå bort resten av spadet och kör ringarna i mixer eller finhacka för hand
Kotlettrad i lergryta

Kotlettrad i lergryta

Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i minst 15 minuter. Putsa eventuellt kotlettraden och ta bort lite fett
Stekt torsk med lingon och dillsky

Stekt torsk med lingon och dillsky

Underbart gott. Vi har här använt torskfilé från fiskbil vilket naturligtvis är strået vassare än fryst, men går naturligtvis också
Linas enkla och saftiga äppelkaka...

Linas enkla och saftiga äppelkaka...

Jobbat en av två dagar och trots att det var ganska lugnt gick dagen fort. Sen blir det långhelg innan 3 veckors jobb igen
Varm smörgås med philadelphiaröra

Varm smörgås med philadelphiaröra

Till kvällsmat idag mumsade vi varma mackor. Betyget från M löd "Detta var de godaste varma mackor jag någonsin ätit"
Tina´s varma smörgåsar

Tina´s varma smörgåsar

Jag har nog ätit varma smörgåsar så länge jag kan minnas och när mamma började använda champinjoncrème på dem istället för smör var lyckan gjord
Saftig köttfärslimpa

Saftig köttfärslimpa

Det här är mitt bästa reept på köttfärslimpa, den kan inte bli torr. Dessutom sköter den sig själv i ugnen
Fylld lövbiff i härligt god sås

Fylld lövbiff i härligt god sås

Lövbiff äter vi inte så ofta, lite för att jag tycker att det är svårt att få köttet riktigt bra. Därför blir det oftast så att jag strimlar köttet och bryner till en pastasås