Ugnsbakad brietårtamedtomateroch basilika. Så med Spotify på full malle tar Håkan ett varv med dammsugaren och Anki svingar dammtrasan i takt och då går det undan med den billiga leverkorven kan ni tro
Lägg osten i en ugnsform med kanter och skiva eller halvera tomaternaoch lägg på osten och gratinera i 10-12 min. Fräs nötterna med smöret i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min och rör om hela tiden, ringla över honungen och fortsätt fräsa några minuter. Ta ut osten och lägg på 4 tallrikar, fördela honungsnötterna och ringla över ytterligare lite honung samt strö till sist över flingsalt och den hackade basilikan. 500 g brieost. 250 g minitomatermed smak
Hacka löken och fräs den i grytan pressa ner vitlöken mot slutet. Sparris är vårfavorit för mig och oftast brukar jag koka eller steka den lätt med gör även soppa ibland
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. Finhacka vitlöken, hacka löken, paprikan, chilin och morötterna och stek i hälften smör och hälften olivolja tills lök sorterna känns mjuka men inte fått färg
Smaka av såsen med salt ochvitpeppar. Skala vitlökenoch pressa den i en kastrull. Häll bort vätskan eller sug upp vätskan med hushållspapper och sätt in tomaterna igen
Biffarna fyllda med len mozarellaost, ljuvlig smak av basilika ochtomatserverade jag enkelt i krispiga salladsblad med en färgsprakande uppläggning av tomathack, rödlök, kapris och en kall röra på creme fraiche med soltorkade tomater
Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakade körsbärstomateroch den sista klicken senap i sin burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.