Frittata med grönsaker & potatis
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg per person, ta 7-8 ägg för
  • 2 msk vatten
  • lök
  • 1-2 vitlöksklyftor, skalade och skivade (jag hade kvar rostad vitlök från gårdagens kryddsmör med rostad vitlök och tryffel)
  • olivolja
  • salt och peppar
  • Hetta upp oljan i en stekpanna på medelstark värme. Lägg i kryddsmöret om du har något. Häll i grönsakerna och potatisen skuren i bitar. Fräs ett tag så att grönsakerna blir varma. Häll äggsmeten över och lyft försiktigt hela tiden så att äggstanningen kommer ner till botten av stekpannan. Dra ner värmen till den lägsta och fortsätt lyfta försiktigt ett tag tills du ser att omeletten börjar stelna mer. Det är viktigt att du inte har för hög värme så att den inte bränns. Här lägger jag på ett lock för att även ovansidan ska stelna något. Den som vill och har en lämplig stekpanna kan ställa in frittatan i ugnen på 175-300 grader ett tag så att den blir färdigbakad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.