Då är det här en perfekt rätt att ställa fram påbuffébordet. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Jag ville ha en kycklingrätt på min födelsedagsbuffé, men inte något jag lagat tidigare. De senaste året har jag i mitten av maj haft öppet hus med buffé, i samband med att jag fyllt år
Dels så har jag tillbringat extremt mycket tid på jobbet. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka) Pudra över lite vaniljsocker i botten på båda formarna
Dagen har börjat med sång och ytterligare några superfina presenter på sängen, men eftersom familjen var här och firade min födelsedag igår blir det antagligen inte mycket mer firande idag
Här är det verkligen fritt fram att spåna vidare på vad man kan fylla pajerna med men äggstanningen med gräddfil och ost tycker jag definitivt ska vara med
Just därför kan man smyga in det på en buffé utan att få alltför sura miner från gästerna. I alla fall inbillar jag mig det, så när jag gjorde marinerad oumph för ett par veckor skrev jag nogsamt ner alla ingredienser på en lapp
Hon har samlat på grodor i många år. Rösta gärna på mina grodor här. 2 ägg1 dl honung3 tsk vaniljsocker100 g smör1 dl mjöl0,75 dl potatismjöl2 tsk bakpulvermandelspånSmält smöret. Lägg mandelspån i botten av formarna och fyll på med smetSätt ugnen på 175° c och grädda i 10-15 minuter
liten lathund för en buffé med fler än 3 rätter. Planeringen för sommarens största mathelg är i full. gång här hemma men hur mycket mat ska man egentligen laga
Dessutom eloge till att buffén hela tiden fylldes på, rent och fräscht. Okej, nu skall man inte klaga när man står framför ett dignande buffébord, dessutom åkandes med jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.