Vildsvinsstek med ugnsrostade rotfrukter, kantarellsås och sparris. Vildsvinsstek. Andreas och jag ska snart åka upp till Hagnäs på vår årliga svampplockarhelg
För att undvika risken att tjata ut höstens stadiga epitet på mat - mustig - så bjuder jag här på en MUMSTIG och rustik gryta som kokas ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin i ugnen
Det blev såklart en väldans massaannat om svamp när jag letade efter hur jag skulle kunna göra med svampen jag plockar än att bara steka den i smör och kryddor och sedan frysa in
Vildsvinsstek som jag gjorde den. Det var har varit jul, nyår och en flytt som stått lite i vägen för nykreation men nu är jag nog troligen tillbaka på den något gastronomiska banan
Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
Låt köttet vila i marinaden minst ett par timmar - vänd då och då. När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag
Först ut ur recepthögen drar vi den marineradeoch grillade potatisen. Nej, över till något helt annat, nämligen lite av maten som låg på våra grilltallrikar i lördags
Vitlöksmarinerade, grillade grönsaker. Mixa smör och kavring till en smulig massa. Nu börjar det ju dra ihop sig till midsommar och jag njuter till fullo av den tid som är just nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.