Inte var det någon som brydde sig om fluffiga rågsurdegsbröd med stoooora hål i då inte. Enligt Finax är ManitobaCream sedan länge proffsbagarnas vetemjöl och jag är långt ifrån någon stor brödbakare
Jag har fått prova det nya mjölet ManitobaCream från Finax, och jag är fast. 1000 g ManitobaCream10 g jäst650 g vatten20 g havssaltLös upp jästen i vattnet med en visp och häll den över mjölet
Ca 11½ dl ManitobaCream. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet
Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka med Manitoba Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
Ingredienser för 20 st frallor50 gram jäst6 dl mjölk125 gram rumsvarmt smör16-17 dl manitobacream2 msk socker1½ tsk salt1 tsk bakpulverGör på följande sättSmula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl. 16-17 dl manitobacream
ManitobaCream är ett vetemjöl med hög proteinhalt som ger degen mer jäskraft och därmed gör brödet högre och luftigare än bröd bakat på vanligt vetemjöl
Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat
Till efterrätt gjorde jag en Banana Cream Pie som från grunden är Roy Fares recept. Här är förra gången jag gjorde en Banana Cream Pie men då använde jag ett annat recept som inte hade så många moment
Nice Cream – Nyttig glass som uppskattas av alla i familjen. Nice cream – Grundrecept. Dessa supergoda nice cream bowls är helt mejerifria och innehåller endast 2 ingredienser
Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.