Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Vik degen några gånger, forma till limpor och rulla dem i grovt rågmjöl. Grovt rågmjöl till utbakning. Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster
Rör om och smaka avmed salt. Servera tonfisksåsen genast tillsammans medavrunnen pasta. Fräs lökhack- och strimmel i en stekpanna tillsammans med lite matfett
Slängde ihop ett litet gäng goa muffins idag, med smak av kokos, kanel och så lite russin. Klicka ut i små formar och garnera medrussin eller annat om du vill
Blanda sojamjölk med vinäger ochchiafrön, låt stå i några minuter. Denna mustiga vallmokaka med smak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med. Söker man på nätet finns det många olika varianter av LCHF-bröd och jag har testat mig fram till en egen variant som jag tycker blir väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.