Härligt krämig och smakrik fiskgrytamed saffran som passar lika bra till vardags som till fest. Servera den med ris eller tillsätt mer vätska och ät som en matig soppa
salta och peppra på fisken och ställ in den i ugnen medans du gör såsen. Strimla purjolöken och skär paprikan i mindre bitar, fräs grönsakerna i oljan med saffranet, tillsätt kokosmjölken och den vanliga mjölken, låt koka upp, red av med maizena, smaka av med salt och peppar
Fräs grönsaker och rotfrukter i olivolja tillsammans med saffran och franska örter. Har du några kokta potatisar kvar från tidigare måltid passar det alldeles utmärkt att låta dem koka med några minuter och förstärka grytan
Börja med zucchini som behöver längst tid, fortsätt med purjolök och tillsätt skinka sist. Eftersom vi dessutom hade ett paket bake-off-baguetter passade det ju perfekt att göra en roligare och godare variant av varma mackor
Jag är väldigt förtjust i varma mackor och får starka barndomsminnen av formfranska med banan, ketchup och ost som gräddats frasiga i ugnen och åts med stora glas mjölk till
Skär fisken i bitar och lägg i dem i grytan tillsammans med champinjonerna. Hittade ett recept på en fiskgryta i en gammal veckotidning, men som vanligt gjorde jag om receptet efter vad vi hade hemma och det vi gillar att ha i, så detta är min version av grytan
Smaka av med salt och peppar. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut 50 gram smör ur kylskåpet. Skala 4 st potatisar, 1-2 st morötter, 1 gul lök, 3 st vitlöksklyftor och 3 cm ingefära
Fräs grönsaker och rotfrukter i olivolja tillsammans med saffran och franska örter. Har du några kokta potatisar kvar från tidigare måltid passar det alldeles utmärkt att låta dem koka med några minuter och förstärka grytan
Fräs grönsaker och rotfrukter i olivolja tillsammans med saffran och franska örter. Har du några kokta potatisar kvar från tidigare måltid passar det alldeles utmärkt att låta dem koka med några minuter och förstärka grytan
Rör i mango chutney och smaka av med salt och peppar. För ett tag sedan sparade jag ett recept från Anna som har bloggen Dewdropia på just varm smörgåstårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.