Eventuellt ätbara kulor eller sockerpärlor att dekorera med
60
st
3 dl
vispgrädde
3 dl
strösocker
1 dl
sirap
1 msk
kakao
0,5 påse
turkisk peppar (0,75 dl)
2 tsk
smör
200 g
mörk choklad
havssalt
Gör så här
Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper (nästa gång ska jag göra i en lite mindre form för att få lite högre kolor). Krossa karamellerna i en mortel.
Låt sedan kulorna stelna lite kylen någon timmer innan du doppar dem i smält choklad. Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt med julgodistillverkningen där
Som jag skrivit tidigare, denna jul är det Anders släkt som kommer. Och då kan det vara roligt att verkligen passa på att frossa i de där recepten som man inte riktigt kommer sig för annars
Rocky road fudge har jag redan skrivit om, så här kommer några recept till. Här är det julmys med tända ljus, inslagning av julklappar och bakning av både julgodis och en jultårta som står på schemat
I mitt recept är mörk choklad utbytt mot sin blekare kusin ljus choklad, minimarshmallows utbytta mot jordgubbssmaks-eska godiset juleskum och som min sambo uttrycker det “vi har mer choklad och mindre jox i”
Första kommer från Recept. Ta fram i en bakplåtsklädd form cirka 15*20 cm, lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt medan du smälter choklad nummer två
Här kommer en gammal favorit. Om ni gillar Ben & Jerry’s cookie dough glass så kommer ni älska dessa. Det är ju så gott med hemmagjorda chokladtryfflar och sista och äta på jullovet
Jag brukar försöka testbaka ett, för mig nytt julgodisrecept varje år, och i år testade jag och min gosetös detta superenkla recept som kallas snöbollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.