Jordgubbstarteletter12 stycken250 g smör250 g vetemjöl250 g socker1 äggulaVispa rumsvarmt smör med mjöl, socker och äggula, endera med elvisp eller i assistent
Ugn. 225º. Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle
Tartelettdeg. Knåda samman 75 g smör, 2 msk socker, 1 krm salt, 1/2 ägg, 2 msk kall mjölk och 2. 5 dl vetemjöl till en deg och låt den vila någon timme i kylen
Tänkte då på förra sommarens jordgubbstarteletter. Åh, jag kände när jag var i min svartavinbärsbuske att jag måste göra något, men inte saft eller gele utan något mer raffinerat
1. Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll. 2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle
Tina smördegsplattorna. Kavla dem lätt och dela på mitten. Lägg degbitarna på en plåt med bakpapper. Skiva jordgubbarna och lägg skivorna mitt på degbitarna
Gårdagskvällen avnjöts i sommarens toner. Kvällens dessert fann jag i en underbar liten kokbok från tidigt 90- tal med mängder av goda och kanske bortglömda recept
HÄR FOSTRAS SMÅ FRANSMÄN I BORDETS NJUTNING. Från Allt om Mat nr 15/84. Att gå till lunch i en Parisskola betyder att man slår sig ned vid dukat bord med blommor, serveras förrätt, huvudrätt och dessert, som kan vara en riktigt härlig jordgubbstartelett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.