Blanda alltsammans i en bunke, rör runt ingredienserna noga i skålen och låt stå och svälla till sig i ca 10 minuter och sedan plattar du ut degen på en plåt som du har smort in med olivolja och eller lagt bakplåtspapper på
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Det var så gott så jag bad att få receptet och nu har jag bakat det. Det är ett havrebröd som är saftigt och gott och jag kan verkligen rekommendera det
Med en härlig soluppgång framför sig kunde det knappast bli en vackrare morgon. Ett nyttigt bröd som detta, varvades med tårtor och macarones, så kalorierna höll vi inte inne på alls
Klä en brödform med bakplåtspapper, eller smörj in med smör. Saftigt och gott. Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
Kavla ut bröden och avsluta gärna med en kruskavel. Täck bunken med en handduk och låt vila ca 30 min. Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida
Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets. Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.