Grön av trädgårdens ogräs, kirskål och brännässlor. Gott, nyttigt, billigt och vem mår inte bra av att kunna äta upp trädgårdens ogräs istället för att svära över det
Idag var det vårröjning i trädgården och där stod dom igen – nässlorna – ett riktigt hatobjekt. Spola de kokta nässlorna i kallt vatten i durkslag, krama ur dem och hacka dem grovt
Extra krämig, extra skummig och väldigt, väldigt god. Vem hade kunnat tro det när nässlorna stack genom handskarna och den kalla vinden slet i håret när jag kröp efter ramslöken
Skölj i kallt vatten, skala äggen och skär i halvor. Rör ihop majonnäs och misopasta, smaka av. Lyft upp ringen och fortsätt med resten av brödet och laxen
Att kunna plocka nässlor och rabarber i trädgården ser jag som världens lyx. Vi har även kirskål, maskrosor och sådant som räknas till ogräs men som jag bara är glad att det finns av
Alldeles len och full av kantarellsmak, serverad med smörstekta kantareller, vakteläggoch löjrom. Lyft upp dem direkt och lägg ner dem i ättiksblandningen
Knäck vakteläggen hela i en skål och slå över vinägern. Skala potatisen och riv den grovt. Vänd och tillsätt smöret i pannan och stek även andra sidan gyllenbrun
Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint. Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs
Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint. Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs
Chilicream med räkor, lax ochvaktelägg. Örter, knippe gräslök, dragon och par fina blad av timjan. Rör ihop Cream fraîche, örter, chili och citroncesten med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.