Beuf bourguignon på älg med västerbottenrisotto
Smått & gott
Smått & gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • Beuf bourguignon
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1½ kg grytbitar av älg (jag använde fransyska)
  • 1 msk olivolja eller matolja
  • 1 skivad morot
  • 1 skivad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • ½ dl mjöl
  • 7 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ msk mörk oxfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • ½ tsk timjan
  • 1 sönderbrutet lagerblad
  • 15 smålökar 300 g champinjoner
  • Västerbottenrisotto
  • 1,2 liter kycklingbuljong (fond + vatten)
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftoer, finhackade
  • 400 g arborioris
  • 2 vinglas torrt vitt vin
  • flingsalt
  • 70 g smör
  • 120 g västerbottenost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.