Denna kaka är verkligen himmelskt god, riktigt härligt kladdig alltigenom, med krämig chokladglasyroch pistagenötterna som både ger sälta och ett härligt krisp
Därför får ni flukta lite över en kladdkakamed lakritssmak istället. Den ska vara lite lös och lätt vaggig i mitten när du tar ut den, man vill ju ha en kladdig kladdkaka
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Dra bort kastrullen från plattan och tillsätt farinsocker. Dra med en gaffel i smeten så att den karamelliserade mjölken blandar sig lite med kaksmeten
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Tänk er den kladdigaste och sötaste kladdkakan ni ätit. chokladtoppingen över kladdkakan. Täckt med krispigt täcke av mjölkchoklad och Rice Krispis (jepp, det var denna kakan jag köpte jättepaketet med Rice Krispies till från början)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.