Men jag har ju redan erkänt att jag för tillfället snöat in på rabarber och vildsvinskött. Ni får helt enkelt stå ut och kanske till och med köpa er lite vildsvinskött av en snäll jägare i er närhet
Oftast när jag bakar chokladkakor så är det ju choklad i kakorna och inte som här kakao. Men ibland när man bakar till cuppar och föreningar så känns det som att det spelar ingen roll
Blanda samman båda mjölsorterna med vaniljsocker och kakao. Tillsätt sirap, olja och maragarin. Fyll en sprits med degen (det blir mer som en smet =) och spritsa ut små kakor eller kransar på en plåt med bakplåtspapper
Jag har fått önskemål om att göra bakverk utan vetemjöl och eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver
Som vanligt när jag bakar vill jag att det ska vara vetefritt, sockerfritt och komjölksfritt. Dessutom vill jag så klart att det ska smaka jättegott och gå snabbt att göra
Mjuka kakor är hans favorit och då och då får man vara lite snäll mot honom också. Helst vill han inte ha massa glasyr och ”sånt krafs” som han kallar det men nej, där går gränsen för mig
Och det var tur eftersom brorsan inte är så förtjust i hjortron. Kakan görs i förväg, dagen innan och sorbeterna är bra att ha färdiga tidigt samma dag så att de får stå till sig i frysen
Jag blev serverad glass smaksatt med brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.