Jag kokade ihop en supersmarrig, kladdig och klibbig barbequesås, som jag sedan vände ner kycklingen i, och helt plötsligt hade jag fått fram pulled barbeque chicken på nästan ingen tid alls (i jämförelse med om jag hade lagat kycklingen själv)
Så grymt god glutenfri pizza till middag idag. Häromdagen hittade jag en i en butik en glutenfri mjölmix från Urtekram, tror det var på Coop eller Ica Maxi i Södertälje, vi stannade där på vägen hem från road tripen för att handla
½ sats glutenfri. ½ sats glutenfri pizzadeg½ ask ärtskott, ca 50 g1½ dl riven mozarella1 tsk italiensk salladskrydda1 msk olivolja1 liten burk soltorkade körsbärstomater, 140 g400 g oskalade räkor100 g musslor utan skalmozarella att strö över, ca 1 dl + ev lite mer av någon örtkrydda
*Polentagryn kan bytas ut mot majsströ, pofiber eller mixa sönder glutenfritt spisbröd till fint ströbröd men jag har provat alla och tycket att polentagrynen var de som gav bästa paneringen
Sedan häll i glutenfri mjölmix, lite i taget tills degen blir smidig. Är det något som faller mig i smaken så är det Massa goda tillbehör på en hemmagjord pizzadeg
Vad gör man då suget sätter in eller övriga medlemmar i familjen smaskar i sig pizza. Man bakar en själv… Använde botten av samma recept som mandelbröden men brädde ut stort som en pizzabotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.