Korvar

Korvar

  • 10 Recept
Maltesisk Korv

Maltesisk Korv

Här är receptet på det mormor och jag lagade igår, en riktigt god korv. Det var första gången jag gjorde egen korv och det var enklare än jag trodde, jag gillar att man vet precis vad som är i korven och att man kan smaksätta den helt efter egen fantasi
Korv med citronknorr

Korv med citronknorr

Och glöm nu inte hur viktigt det är med hygienen när du göra dina egna korvar. Vill du istället göra två stora korvar som du ser på bilden så går det naturligtvis precis lika bra
Het korv och provsmakning

Het korv och provsmakning

Man kan även steka korvarna så de får en yta först på stekjärn och därefter låta dom steka färdigt i ugnen
Salame Piacentina

Salame Piacentina

Stoppa korvar i rakfjälster. Pensla korvarna med lite mögelvatten. Låt korvarna mogna 3 dygn i ungefär 20 grader och 90 procent luftfuktighet
Knytkalas och karamelliserad vitlökspaj

Knytkalas och karamelliserad vitlökspaj

I söndags hade Jess och Chris så fint ordnat en knytkalaslunch med mycket gott och efter att vi ätit och pratat strunt en stund spelade vi lite sällskapsspel
Fransk lantkorv

Fransk lantkorv

Nästa gång kommer jag nog att använde krokfjälster av nöt och göra lite mindre korvar. Korvarna ska hänga och mogna mellan två och fem dygn beroende på klimat
Salame Milano

Salame Milano

Salame Milano är ansedd som en mild salami. Kryddningen är enkel med peppar vitlök. Det som är roligt med den är att den ibland görs med en blandning av nötkött och griskött och det ville jag prova