Nyligen klickade recept

Bananpannkaka (glutenfri, mjölkfri, sockerfri)38
Bananpannkaka (glutenfri, mjölkfri, sockerfri)
Recipe in ENG… Det finns olika sätt att lätt och smidigt få till underbara bananpannkakor. Jag har tidigare lagt upp recept på en äggfri variant och på banan & chokladpankakor. I det här inlägget ville jag ge ett grundrecept och idéer om hur man kan variera. Det absolut lättaste sättet att göra bananpannkakor är att mixa en banan och ett ägg tillsammans och steka smeten som plättar. Det blir jättegott! Vill man kan man röra i ett krm bakpulver för att få till lite extra fluffighet. Receptet nedan har några fler ingredienser och det blir lite mer likt amerikanska pannkakor. Du kan variera tillbehören som du vill: frukt i skivor och bitar eller tinade bär, vispad kokosgrädde eller chokladsås passar också till. Strö kanel eller kakao över. Recept ( 2 port) 4 ägg 1 banan 3-4 msk kokosmjölk eller annan mjölk 2 msk kokosmjöl 1/2 tsk bakpulver kokosolja, smör eller ghee att steka i Lägg alla ingredienserna till pannkakorna i en matberedare. Kör matberedaren helt kort så att du får en jämn smet. Stek pannkakorna på låg värme, ca 2-3 min på varje sida. Gör dem ganska små, ca 10 cm i diameter.
Bli den första att spara
det här receptet!
Hjortstek - i gryta206
Hjortstek - i gryta
Har en del hjortkött i frysen och vad passar bättre som första inlägg på den här sidan än just det? I Skåne finns en hel del dovhjort och rådjur, det är ett nyttigt och fettsnålt kött som är kul att lyxa till det med i bland. Enligt min kokbok (eller Vår Kokbok som den ju heter...) ska mindre stekar, vilket det här var, kokas i gryta för att undvika att torka ut köttet. Sagt och gjort, i med köttet och lite lök och kryddor tillsammans med lite vatten i gjutjärnsgrytan och sen skulle det bara stå och puttra i en timme, drygt. Här ser ni resultatet, serverat tillsammans med en potatisgratäng, sås samt broccoli. Hur var det då? Gott? Nja. Det var en massa senor och hårda bitar i köttet men smaken var god. Tror också att jag lät det koka lite för länge (note to self: investera i en bra stektermometer) och jag borde haft lite mer kryddor som enbär eller ingefära. Gratängen blev i alla fall som alltid hemskt god. Kör alltid med "koka-innan" knepet, blir alltid bättre tycker jag än att gratinera det helt från början. Krämigare liksom. Recept: ca 1 kg hjortstek med ben 2 små lökar salt, peppar ca 2 dl vatten (detta kan nog variera) Bryn köttet och höll sen på vatten. Lägg i lök och kryddor och puttra på svag värme ca 1 timme. Köttet ska ha en innertemperatur på 70 grader. (Har jag hört...) Potatisgratäng: ca 1 kg potatis 2 vitlöksklyftor salt, peppar 2 dl mjölk 2 dl grädde 2 dl riven ost, valfri lagringsstyrka, jag använder prästost till nästan allt Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i skivor, koka tillsammans med vitlöken i mjölken och grädden i ca 8 min. Blanda med osten och häll sen ner i en smord ugnsform. Tillaga ca 30 min.
Bli den första att spara
det här receptet!
After eight cupcakes10
After eight cupcakes
Muffins smet 100 g margarin2 dl mjölk2 ägg1½ dl socker4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver4 msk kakao10 st after eight bitarAfter eight fluff3 dl grädde150 g after eightSmält margarinet och tillsätt mjölken.Vispa ägg och socker poröst. Rör ner hälften av mjölkblandningen.Blanda mjöl, bakpulver, kakao och hackad after eight. Rör ner i smeten.Rör ner det sista av mjölkblandningen.Fördela smeten i 12 muffinsformar. För att få snyggast resultat använd muffinsplåt.  Grädda i mitten av ugnen i 12 - 15 min på 200 grader.Muffinsen måste svalna innan man spritsar på fluffen.Värm grädden och rör i after eight bitarna så att dom smälter.OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.Sen sätter du in arfter eight grädden i kylskåpet.När blandningen har blivit kall är det bara att vispa upp.Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen.
Bli den första att spara
det här receptet!
Marinerad avokadosallad med lime, chili och frästa räkor - superfräsch förrätt eller lättare lunch32
Marinerad avokadosallad med lime, chili och frästa räkor - superfräsch förrätt eller lättare lunch
2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär... Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime. Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Ett gott vitlöksbröd passar bra till om man vill ha mer mättnadskänsla. Annars så lämnar smakerna en bra fräschör i munnen inför nästa rätt och så blir man inte för mätt - och det är ju bra egenskaper för en förrätt! Det är viktigt att du smakar av marinaden, främst när det gäller mängden limesaft, så att det inte blir för syrligt för din smak. Om du vill ha vitlökssmak på räkorna så fräser du dem med skivad vitlök. 4 portioner 2 lime, saften 3 msk olivolja 4 avokado, i grova bitar 1 röd chili, urkärnad och hackad 2 salladslökar, tunt skivade 1 kruka koriander, plockade hela blad Salt och svartpeppar 4 hg (färska) skalade räkor Olivolja att fräsa räkorna i (Ev två tunt skivade vitlöksklyftor) Blanda lite mer än hälften av limesaften med olivolja, avokado, chili, salladslök och koriander. Spara gärna några blad till garnering. Smaka av med mer limesaft, salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna och fräs hastigt räkorna i olivolja (och vitlök). Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med räkorna. Garnera med korianderblad. Ta bort kärnorna från chilifrukten - om du inte vill ha riktigt hett förstås! Marinaden påminner lite om ceviche men här är det avokado som ska i och inte fisk... Smaka av med limesaft, salt och svartpeppar tills du är nöjd! STORA bitar av avokadon ska det vara! Så! Nyårslöftet är delvis infriat. Men jag har ju flera dagar till på mig att fixa en fiskrätt nu i december. Jag har ett antal fiskrecept som jag har ramlat på hos olika bloggare och matsajter. Det gäller att välja noggrant vad jag ska ge mig på för denna nypremiär... Jag har lagat fisk förut men aldrig fått till det så där bra som fiskrätter smakar på riktigt bra restauranger. Men nog sjutton ska väl jag också få till det, det hänger på råvaran har jag förstått... Så snart dags för firren alltså - bättre sent än aldrig :-) x
Bli den första att spara
det här receptet!
Glutenfria kolasnitt  - med mandelmjöl och kokosnötsmjöl och utan ägg och laktos4
Glutenfria kolasnitt - med mandelmjöl och kokosnötsmjöl och utan ägg och laktos
Ja, ni ser alldeles rätt. Inget husk och inget xantangummi i de här glutenfria kolasnitten. Ändå blev de hur goda och sega som helst. Jag tror inte att någon skulle kunna skilja dem från "vanliga" kakor. Inspiration till kakorna fick jag av svärson Anders, som hade bakat kolasnitt till Lilla I:s 3-årskalas i november. Han hade utgått från ett recept med vanligt vetemjöl som han hittat på nätet och helt enkelt bytt ut vetemjölet mot mandelmjöl. Ursprungsreceptet hittar du här. Jag är definitivt ingen kakmänniska som gillar att kavla och pilla och pynta och dekorera. Hela Sverige bakar skulle jag aldrig ha en chans i! Fort ska det gå, och enkelt ska det vara! Men de här kakorna går även jag iland med. De är hur lättgjorda som helst. Du snor ihop dem på nolltid. Jag gjorde ytterligare några förändringar i ursprungsreceptet, och resultatet blev alltså riktigt, riktigt goda kakor, som borde passa vilken gottegris som helst. Kakorna är helt utan gluten, ägg och laktos, och kan lätt göras helt mjölkfria genom att byta smöret mot mjölkfritt margarin. Du MÅSTE bara prova! 100 g LF smör 1 dl ljust rårörssocker 1 tsk äkta vaniljsocker 2 msk ljus agavesirap 1½ dl mandelmjöl 1 dl kokosnötsmjöl 1 tsk bakpulver Låt smöret stå framme så det är riktigt mjukt, eller låt det i nödfall mjukna några sekunder i micro. Rör det fluffigt med socker, sirap och vaniljsocker. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulver och arbeta in i degen. Låt stå 5 minuter. Dela den ganska kladdiga degen i två delar och forma till långa rullar. Det är inte så noga att det blir jämnt, det rättar till sig i slutändan. Lägg på bakpapprad plåt och platta ut ganska tunt. Grädda ett snäpp nedanför mitten i 175 grader 10 - 12 minuter. Jag tog ut mina efter ungefär 11 minuter. Skär sneda snitt med vass kniv medan längderna fortfarande är varma. Förvara kakorna lufttätt i burk. Går även att frysa. PS Om du vill kan du göra kakorna ännu juligare genom att tillsätta 1 tsk mald ingefära eller ett halvt paket saffran i degen. DS
Bli den första att spara
det här receptet!
Västerbottenpaj a´la lchf22
Västerbottenpaj a´la lchf
Ingredienser:1 dl pofiber½ msk fiberhusk½ dl vispgrädde½ tsk bakpulver1 ägg75 g smörGör så här:Blanda alla ingredienserna ordentligt.Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter även upp på kanterna.Förgrädda ca 5-10 min i 200°Fyllning:3-4 dl riven västerbottenost1 liten gul lök3 dl grädde3 äggsalt, svartpepparFinhacka löken och fräs den tills den fått lite färg, fördela jämnt i botten på pajskalet.Strö över osten, vispa sedan ihop stanningen och häll över osten.Grädda i ca. 15-20 minuter ca.175 grader.Ät och njut med valfria tillbehör!Jag åt den med rödlök, creme fraiche och citron, många gillar sikrom/löjrom till!
Bli den första att spara
det här receptet!
Ostfylld fläskschnitzel, bra vardagsmat.19
Ostfylld fläskschnitzel, bra vardagsmat.
Ostfylld fläskschnitzel med rotigt sällskap Jaha så var det dags för vardagsmat igen, det är väl inte det som är det roligaste när det kommer till matlagning  precis. Men det blir lite roligare när man letar upp lite nya recept i alla fall. Vi testade ostfylld fläskschnitzel som jag hittade på hittade på, nä nu kommer jag faktiskt inte ihåg vart nu. Barnen tyckte i alla fall att det var jättegott och vi vuxna tyckte det var helt okej. Lite roligare än en vanlig fläskkotlett liksom. Och så rostade rotfrukter till det, det kan jag visst aldrig få för mycket av. Recept Ostfylldskinkschnitzel, 4 pers 4 tunna skivor schnitzel ½ dl vetemjöl 4 skivor lagrad ost 1 pressad vitlöksklyfta 3 dl vispgrädde 1 ½ msk fransk ljus senap 1 dl finhackad persilja 1 tsk kinesisk soja Salt & Peppar Gör så här: 1. Lägg skinkskivorna på en skärbräda och krydda på båda sidor. 2. Lägg en ostskiva på ena halvan och vik över den andra halvan över osten' 3. Nyp ihop runt kanterna och vänd sedan schnitzlarna i vetemjöl. 4. Bryn smöret i en stor vid stekpanna och sänk värmen. 5. Stek schnitzlarna ca 4 minuter på varje sida och håll dem varma på ett fat. 6. Pressa ner vitlöksklyftan i stekpannan, och tillsätt grädden. 7. Koka på stark värme under omrörning tills det blir en lagom tjock sås. 8. Smaka av såsen med senap, persilja, S&P och soja. 9. Koka upp såsen och lägg i schnitzlarna med ev. köttsaft i såsen. Har ni något bra vardagsrecept så får ni så gärna dela med er, det är ju verkligen det som är utmaningen i matlivet... Kram Lottzy
Bli den första att spara
det här receptet!
Helstekt kotlettrad med svartsås114
Helstekt kotlettrad med svartsås
OBS, DETTA RECEPT ÄR BEROENDEFRAMKALANDE, ÄTES MED FÖRSIKTIGHET!!! 4 personer  800 g benfri fläskkotlettrad i bit 1 tsk salt 2 msk cacao & chili-krydda (Santa Maria) 2 msk smör och 2 msk rapsolja till stekningen Sås: 2 dl mjukt rött vin 2 dl vatten 1 tärning kalvbuljong 2 msk kinesisk soja 2 msk strösocker 1 msk vinbärsgelé 2 tsk cacao & chili-krydda 4 tsk potatismjöl Gör så här: Klappa köttet runtom med salt och kakao-chiliblandning. Bryn snabbt på näst högsta värme i stekpanna. Lägg i ugnsform och efterstek tills innertemperaturen är knappt 70 grader, cirka 40 minuter. Ta ut, lägg folie över och låt vila en kvart innan den skivas. Blanda alla såsingredienser utom potatismjöl i en kastrull, koka upp och låt puttra 10 minuter under lock på svag värme. Skaka potatismjölet med 1/2 dl kallt vatten i en burk, rör ner i såsen. Låt koka upp och dra sen kastrullen av värmen. VILKEN KRYDDA Kommer aldrig mer att steka skivad kotlett…bara göra HELSTEKT!! Så otroligt saftigt….och jag fick två samtal under fredagen där de ringde till och med och talade om vilken otroligt god mat de fått…Jätte kul, verkligen!! DET ÄR MIN BELÖNING. För att tala om denna svartsås….fan jag hör änglar sjunga!! Och idag gjorde jag råstekt potatis, men i fredags gjorde jag en gratäng…personligen föredrog jag gratängen till detta….men detta var också gott
Bli den första att spara
det här receptet!
Underbar helstekt karré6
Underbar helstekt karré
Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform. Värm ugnen till 175 grader och sätt in karrén, låt stå tills temperaturen är 85 grader tar ca 1½ -2 timmar. Skiva ganska tunt och serveras med potatisgratäng. Slå lite vatten i botten på ugnsformen så det inte blir att osa bränt under tillagningen.
Bli den första att spara
det här receptet!
Leilas saftiga semlor5
Leilas saftiga semlor
Idag var vi bortbjudna till en granne. Jag gjorde semlor och tog med mig. Tyvärr glömde jag kameran, men hon hade gjort väldigt mycket gott. Jag skrev ner ett recept på en jättegod kaka som jag får prova senare. I alla fall blev semlorna alldeles saftiga och goa. Receptet är från Leilas "Piece of cake". Med lite egna ändringar så klart. Och enligt henne är hemligheten med saftiga bullar att det är mycket smör i. Good luck, its a piece of a cake. :) Ingredienser, 20 st bullar 1 msk kardemumma 3 dl mjölk 50 färsk jäst för söt deg 1 1/2 dl strösocker 1/2 tsk salt 150 gr mjukt smör 1 ägg ca 11-12 dl vetemjöl Mandelmassafyllning 400 gr mandelmassa 25 gr smör Skvätt mjölk Gör så här 1 Värm mjölken och kardemumman till 37 grader. 2 Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg. 3 Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. (Den får inte bli för hård) 4 Jäs degen under bakduk i ca 40 min. 5 Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 20 bitar. Forma till runda bullar. 6 Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Jäs under bakduk i ca 40 min. 7 Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 min. Lå svalna 8 Blanda fyllningens ingredienser med en handmixer. Fyll bullarna med mandelmassafyllningen och grädde.
Bli den första att spara
det här receptet!
Glutenfria Digestivekex20
Glutenfria digestivekex
Jag har inte hittat några goda glutenfria digestivekex, så jag letade fram ett recept ute i cyberspace och har glutenbefriat det. Hittade det på den här sidan (klick,klick)Det gick jättefort att göra och skulle nog gå ännu fortare om jag hade en sån där tjusig matberedare. Men det har jag inte, utan jag kör lite gammelmodigt med vanlig handkraft. Har dock en mixerstav som jag använde till att smula havregrynen med.Glutenfria digestivekex, ca 24st4dl Sempers havregryn3 dl Lailas gröna mjölmix (grov mjölmix)1 tsk bikarbonat4tsk farinsocker2krm saltsaft från 1 citron150g smör (rumstemperarat)2msk mjölkKör havregrynen i matberedare till de är krossade, tillsätt alla torra ingredienser och pressa över citron. Tillsätt smöret i omgångar, kör tills det blir smuligt. Häll ner mjölk i omgångar tills det blir en deg. Kavla ut degen ca 3mm och tryck ut kakor med valfri form. Lägg på en plåt och grädda i 175 grader i ca 15 min.The Thereseway:Kör med stavmixern i havregrynen så att de blir smuliga, tillsätt de torra ingredienserna och pressa över citron. Tillsätt smöret och arbeta in det med en sked så att du har en smulig massa, häll sen ner mjölken lite i taget, när inte skeden orkar mer; knåda ihop till en deg med händerna... Kavla ut, tryck ut kakor och grädda i 175 grader ca 15 min.De blev goda, det är nån liten liten smak som fattas för att de ska smaka som "riktiga" Digestive. Ska använda dessa till någon smarrig cheesecake, som jag kanske provar till helgen. Är så mycket jag vill baka nu... Mich tycker att det blir lite jobbigt med alla bröd och godsaker, jag har ju bara börjat... Jag får försöka att ta med till jobbet, så att vi inte sitter här hemma och bara äter och blir stora som hus... 
Bli den första att spara
det här receptet!
Saffransdoftande fisksoppa med massor av grönsaker0
Saffransdoftande fisksoppa med massor av grönsaker
Det var inte så länge sedan jag bjöd er på fisksoppa, men nu är det faktiskt dags igen. Maken och jag lördagsmyste med den här soppan i helgen, och den var supergod, så det är klart att ni också måste få smaka. Egentligen kanske jag skulle kallat det för grönsakssoppa med fisk i stället för fisksoppa med grönsaker, för det är övervägande grönsaker i soppan. Bra både för hälsan, plånboken och miljön. I synnerhet om de flesta grönsaker som i det här fallet plockas in från det egna trädgårdslandet. Med så mycket grönsaker räcker det bra med 100 g fisk per person. Välj vilken fisk du vill. Och vet ni vad! Det här är ju rena rama IFD-soppan. Grönsakerna är inflammationsdämpande, för att inte tala om kryddorna! Perfekt för mig som tampas med gnissel och knirr och knarr i lederna! Det blir två riktigt rejäla portioner, så vi nöjde oss med bara soppa. Med bröd och kanske en bit ost vid sidan om räcker soppan säkert till tre. 1 stor morot 1 stor palsternacka - sammanlagd vikt på de ansade rotsakerna ca 450 g 1 lite mindre rotselleri 3 vitlöksklyftor 100 g brysselkål 100 g mangold 1 msk smör 1 kuvert saffran 1 tsk gurkmeja 2 dl vatten 2 dl grädde 1 msk kycklingfond ½ msk Fransk allkrydda från Krusmyntagården 200 g valfri fisk - förslagsvis hälften vit fisk och hälften lax salt från kvarn Börja med att göra i ordning grönsakerna. Skala och tärna morot, palsternacka och rotselleri. Skala och flisa vitlöken. Ta bort eventuellt fula blad på brysselkålen och dela den. Skölj och grovstrimla mangolden. Observera att de angivna vikterna gäller färdigberedda grönsaker. Skär fisken i mindre kuber. Hetta upp smöret tillsammans med saffran och gurkmeja och fräs runt under omrörning. Lägg i rotsakerna och vitlök och rosta alltsammans lätt under omrörning. Häll på vatten, grädde, kycklingfond och kryddblandning och låt småkoka under lock knappt 10 minuter. Lägg i mangold och brysselkål och fortsätt sjuda ytterligare knappt 5 minuter. Lägg i fisken och sjud försiktigt ytterligare ett par minuter tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och kanske lite mer av kryddblandningen.
Bli den första att spara
det här receptet!
Nutella semifreddo219
Nutella semifreddo
Ända sedan jag såg det här receptet hos Matplatsen i somras så har jag varit sugen på att testa. Efterrätter som kan förberedas och förvaras i frysen och sedan tas upp vid behov är alltid lika bra! Gillar man glassen Nogger så kan jag nästan garantera att man gillar den här efterrätten, sött och gott! Ingredienser: ca 8-10 port 2 marängbottnar (färdigköpta) 4 ägg 2 msk strösocker 5 dl vispgrädde 1 burk Nutella (ca 400 g) Gör så här: Separera äggens gulor från vitor. Det är viktigt att både skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig. Klä en form med glapack och lägg i en marängbotten. Krossa den andra och lägg åt sidan. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen och täck med plastfolie. Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll! Hört talas om kattpaus?? Amanda passade även på att ta en paus i ridturen för att mysa lite med katten Viktor. Man kan lugnt säga att katter är Amandas favoritdjur. Kram
Bli den första att spara
det här receptet!
Lammytterfilé med hemmagjorda potatisklyftor och rödvinsås19
Lammytterfilé med hemmagjorda potatisklyftor och rödvinsås
I söndags så ville Maria fira att hon har jobbat sin sista dag på sommarjobbet och att det är snart dags för studier igen. Så vi gjorde denna mycket goda rätt. Vissa kanske tänker att det låter konstigt med rödvinsås till lamm, man brukar ha vitt vin till lamm, men det finns faktiskt en hel del rött vin som passar till lamm och det var det vi använde. Ingredienser: 400 gr lammytterfilé salt, peppar potatisklyftor ca 6 stora potatisar ca 1/2 dl matolja olivolja salt paprikapulver Rödvinsås Recept här . Börja med potatisklyftorna. Skala potatisen och skär i klyftor, bred ut på en djup plåt och stänk över olja, olivolja, salt och paprikapulver. Blanda rejält och se till att klyftorna inte ligger på varandra. Sätt in klyftorna i ugnen på 225 grader i 10 minuter, vänd alla klyftor och kör dem i ugnen 10-15 minuter beroende på hur krispiga du vill ha dem. Nu lammytterfilén, den var redan delad när vi fick den från affären så vi stekte den istället för att köra den i ugnen. Sprid ut salt och peppar på en skärbräda och rulla filén i kryddorna. Låt stå framme ett tag. Stek lammytterfilén på hög värme tills den fått färg, dra sedan ner värmen till svag och stek ett tag till. Det gör inget om den är lite röd inuti. Gör rödvinsåsen enligt receptet i länken och servera alltihop. Filed under: Fest , Husman , Lamm
Bli den första att spara
det här receptet!
Snabb, mättande och god banan och chokladkaka!0
Snabb, mättande och god banan och chokladkaka!
Tjenare! Idag tog jag mig en pw i solen direkt efter jobbet, så skönt! När jag kom hem var det dags för mellis! Var ganska hungrig så jag ville ha nåt mättande men ändå snabbt! Så här har vi det perfekta!! Gott som tusan också! Ingredienser till Chokladsmet 1 dl havregryn 1 msk kakao 1 tsk mjölk 1/2 mosad banan Ingredienser till bananfyllning 2 msk havregryn 1 msk kokosflingor 1/2 mosad banan 1 krm bakbulver pyttelite mjölk Blanda de två smeterna i varsin bytta. Forma chokladsmeten till en liten skål på en tallrik, och fyll den sedan med banansmeten. Kör i mikron på full effekt ca 3 min. Toppa med lite bär om man vill :)
Bli den första att spara
det här receptet!
Kycklingenchiladas med salsa20
Kycklingenchiladas med salsa
Go´kväll på er! Här kommer ett (ovanligt) sent inlägg innan det är dags att säga god natt... Det är ju trots allt jobbardag i morgon även jag har sovmorgon, börjar ju inte förrän 15.30! Tänkte däremot passa på att fara till gymmet redan på morgonen. Men nu till lite mattips: Det var egentligen inte så länge sedan jag tipsade er om kycklingenchiladas men här kommer ännu en variant som också är riktigt god och lättlagad! Kycklingenchiladas 4 port 4 kycklingfiléer salt, peppar, chilikrydda 1 gul lök 1 stor röd paprika 1 burk tropisk salsa 2 msk creme fraiche 8 medelstora tortilliabröd riven ost Skär kycklingen i små bitar, hacka löken och paprikan. Stek det i omgångar i smör med kryddor tills kycklingen är genomstekt. Häll på salsan. Låt det koka ihop lite och gärna svalna en aning. Rör ner creme fraiche och fördela blandningen på bröden. Rulla ihop och lägg rullarna i en smord form. Strö över riven och och gratinera i 200 grader tills osten smält och fått lite färg, men passa noga så inte bröden bränns i kanterna. Servera med sallad och en kall vitlökssås (creme fraiche, vitlök, salt, peppar, torkad persilja, några droppar citron) och gärna några tortilliachips!
Bli den första att spara
det här receptet!
Fiskarhustruns torskrygg!294
Fiskarhustruns torskrygg!
Min mamma är en riktig hejare på att laga mat, och idag bjöd hon mig på en helt underbar fiskrätt, där smaken riktigt smälte i munnen. Helt klart ett riktigt lyckat fiskrecept, som jag tror inte man kan misslyckas med! Det ska mycket till iaallfall :-) Fiskarhustruns torskrygg 4 portioner 4 st torksryggfiléer Salt/Peppar 1 paket bacon 1/2 purjolök 1 burk champinjoner Sås: 2 st burkar creme fraiche 0,5- 1 tsk Cayennepeppar 1 msk dijonsenap 2-3 msk hummerfond 2-3 msk hackad dill Strimla bacon och purjolök. Tillsätt champinjoner och stek allt i några minuter tills de fått fin färg. Lägg i ugnsfast form. Salta och peppra torsken och lägg ovanpå bacon, purjolöken och champinjonerna. Blanda ingredienserna till såsen och häll över fisken. Ställ in formen i ugnen på 200°C i 15-20 minuter. Garnera med räkor och dill! Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.
Bli den första att spara
det här receptet!
Lime Cheesecake med jordgubbsgelé43
Lime cheesecake med jordgubbsgelé
Limecheesecake med jordgubbsgelé 8-10 bitar 75 gram smör 10 digestivekex 200 g philadelphiaost 2 gelatinblad 2 små lime, skal och saft 1 3/4 dl florsocker 250 g kesella mager kvarg (en burk) Jordgubbsgelé: 1 1/2 gelatinblad 250 g frysta jordgubbar 1 dl vatten 4 msk strösocker pressad saft av 1 lime Smält smöret i en kastrull. Stöt kexen fint och blanda med smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Riv limeskal och pressa ur saften. Blanda ost, kesella, socker och skal och saft. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning. Häll smeten i formen och ställ i kylen en timme så att den stelnar. För att göra jordgubbsgelén: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 timmar innan servering.
Bli den första att spara
det här receptet!
Ny efterrättsfavorit49
Ny efterrättsfavorit
Förra helgen blev vi bjudna på en underbart god dessert som dessutom var enkel att göra. Då gjordes den med vaniljkesella, digestivekex och bär. Så gott och fräscht! Igår gjorde jag en variant som också var god. 4 port Drygt 2 dl laktosfri turkisk yoghurt 2 msk socker (jag tog mer och det blev lite väl sött, men det var gott ändå) 8 små Chocolate chip cookies 3 dl hallon Blanda yoghurt med socker. Smula kakorna. Varva kaksmul, yoghurt och hallon i fina glas.
Bli den första att spara
det här receptet!
Smakrikt tilltugg med chips41
Smakrikt tilltugg med chips
Gårdagens tilltugg som vi mumsade på före maten var både goda och smakrika. Som en liten explosion i munnen av en massa goda smaker. Perfekt att bjuda på till välkomstdrinken eller som igår att njuta av tillsammans med en kall cider. Väldigt enkla att göra. Det enda kruxet må möjligtvis vara att lyckas forsla hem chipspåsen från Ica tillsammans med flera andra proppfulla matkassar utan att fullständigt krossa chipsen för ju större chips desto större munsbit och faktiskt enklare att göra då det blir lite pilligt med alltför små. Jag sår alltid min egen krasse men då den var uppäten och den nya inte hunnit komma upp ännu så la jag på en liten prick med kruspersilja bara för att få lite grönt på toppen mest för utseendets skull. Älskar färgerna! Det var gott även det men krasse hade varit och är med största sannolikhet det perfekta att toppa med och då tar man givetvis mer än vad jag gjorde med persiljan. SALTA CHIPS MED CREME FRAICHE & ROM Ingredienser: Salta chips Crème fraiche 34% Röd stenbitsrom Röd lök Krasse Flingsalt Nymalen svartpeppar Gör så här: Lägg chips på ett serveringsfat. Vispa creme fraichen med en elvisp tills den är tjock. Finhacka rödlöken. Toppa varje chips med en klick creme fraiche, stenbitsrom, lite grann röd lök och kryddkrasse. Strö över lite flingsalt och toppa med lite nymalen svartpeppar. Idén till denna munsbit kommer från Jennie Benjaminsson men då jag älskar röd lök så har jag lagt till det och tycker att det är pricken över i:et.
Bli den första att spara
det här receptet!
Goda sirapslimpor!11
Goda sirapslimpor!
Godare bröd till kvällsmacka får man leta efter! Smakar såååå gott med ett glas kall mjölk till :) Receptet kommer från "a piece of cake". du behöver (2 limpor): 50 g smör 5 dl filmjölk 50 g färsk jäst 2 dl mörk sirap 2 tsk salt 6 dl vetemjöl special 6 dl rågsikt Gör såhär: Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka. Upplagd av vanilla sky kl. 19:25 Etiketter: bröd
Bli den första att spara
det här receptet!
Donuts/munkar16
Donuts/munkar
Är detta 2012-års baktrend ?? Va tror ni ?? Förra året var det macarons, provade att baka, och det gick faktiskt bra, det var många moment innan det blev en färdig macarons och det smakade väldigt gott. I år säger dom som vet att det är munkarnas år, jag måste ju bara prova baka även munkar. Har aldrig gjort det, men hur svårt kan det va :)Det här behöver du till ca 25 munkar :3 dl standard mjölk50 gram jäst ( för söta degar)1 1/2 dl strösockerskalet ev 1/2 citron1 nypa salt150 gram mjukt smör2 äggca 12 dl vetemjölEv. fyllning : fast sylt, marsankräm eller chokladTill fritering: 1 1/2 liter Neutral oljaGarnering : strösockerGör så här :Värm upp mjölken till fingervarmt 37 grader, rör ner mjölken i en bunke tillsammans med smulad jäst.Rör om tills jästen löst sig. Rör ner salt, rivet skal , socker, ägg och tärnat smör tillsammans med mjölet.Arbeta ihop till en smidig smet /degLåt sedan jäsa under bakduk i ca 50 minuter ( eller till dubbel storlek )Värm upp oljan i fritös / kastrull och test fritera en liten degbit. Det ska bubbla och fräsa, men det ska inte bli bränt.Gör sedan lagom stora degbollar ( stora som studsbollar ungefär ) som du lägger ner i fritösen ( eller en tjockbottnad gryta ) , och lägg ner med en hålslev. Vill du göra några med fyllning så är hallon och blåbärssylt gott att fylla dem med. Låt munkarna friteras riktigt gyllene, så att de inte blir degiga i mitten.Häll upp socker på en tallrik, där du doppar munkarna genast efter du tar upp dem från fritösen.www.pernillawahlgren.se
Bli den första att spara
det här receptet!
Currytorsk8
Currytorsk
Currytorsk och broccoliIgår blev det fisk till middag och den här gången blev det en gammal goding från förr som fallit i glömska ett tag. Vi åt den här fiskgrytan ganska ofta förr men precis som många andra maträtter så går det lite i perioder vad vi äter och nu känner jag att den här fiskrätten kommer absolut göras igen snart. Fiskgrytan är smaksatt med curry vilket jag tycker mycket om och jag serverade broccoli till. Broccoli är väldigt gott ihop med fisk tycker jag och är dessutom en väldigt nyttig grönsak. Currytorsken innehåller tärnat äpple och vill du dra ner på kolhydraterna så hoppar du över äpplet.Broccoli är gott till fiskCURRYTORSK3 pers400 g torsk1 gul lök1 grönt syrligt äpple (kan uteslutas)1 grön paprikaca 10 cm purjolök1-2 msk curry1 tsk oregano1 tsk timjan1 fiskbuljong2 dl vatten1 msk tomatpuré2 dl creme fraicheGör så här:Strimla grönsakerna och äpplet. Fräs grönsakerna i en stekpanna, ha i äpplet lite senare. Pudra över curry och låt kryddan fräsa tillsammans med grönsakerna en stund. Tillsätt övriga ingredienser förutom fisken och låt såsen puttra i 5 minuter. Skär torsken i kuber och lägg ner i såsen som får koka ytterligare 5-10 minuter tills fisken är klar.Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
Bli den första att spara
det här receptet!
Daim cheesecake98
Daim cheesecake
Detta är en av mina nya favoriter. Jag blev bjuden på den av min kära kompis Josefin. Helt fantastiskt god! Jag fick receptet av henne och gör den nu tills mina föräldrar kommer. Den enda nackdelen med cheesecaken är att det blir så fasansfullt mycket med disk. Men om den blir lika god som Josefins blev så är det ju såklart värt det! Hoppas ni också “vågar” prova den. 8 port Ingredienser: Botten: 75 g smör 14 digestivekex Fyllning: 3 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 3 äggulor 2 dl strösocker 125 gram Philadelphiaost 3 äggvitor 3 paket dubbeldaim Gör så här: Botten: Smält smöret. Kör digestivekexen i en matberedare och blanda det tillsammans med smöret så det blir en smuligmassa. Tryck ut massan i en springform. Fyllningen: Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål. Vispa grädden med vaniljsocker i en skål. Vispa äggulor och socker i en stor skål. Tillsätt sedan Philadelphiaosten. Tillsätt gräddblandningen i bunken med äggulorna och blanda försiktigt. Tillsätt sedan äggvitan och vänd försiktigt ner den. Tänk på att inte blanda mer än nödvändigt då du lätt kan förstöra fluffet man vill ha. Krossa daim och häll ner 2,5 paket i smeten. Rör försiktigt. Häll över det i springformen. Ställ formen i frysen minst 5 timmar. Ta ut cheesecaken i 15 minuter före servering. Det sista ur paketet med daim strör man på för dekorering.
Bli den första att spara
det här receptet!
När du besöker myTaste accepterar du vår användning av cookies.OkLäs mer