På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Äter man högrevenmed timjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör. Inte så konstigt att jag valde en fin bit högrev för en bråkdel av det priset
Servera den möra högreven uppskivad med den mustiga såsen, palsternavkspurén och parmachipsen. Lägg ut parmaskinkorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg sedan över ett bakplpåtspapper en och en tung ex
Sådant man hinner med på en söndag. Medan steken bryns rör du ihop smaksättningen. Lägg aluminiumfolie över steken och låt den vila medan sås och passande tillbehör tillreds
Högrevmed ben är en billig och god köttbit, men kräver rätt lång tillagningstid. Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev
Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en ugnssäker gryta tillsammans med fläsket. Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör
1,6-2 kg högrev utan ben. 1,6-2 kg högrev utan ben salt svartpeppar. Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform
Lägg högreven i en stor ugnsform eller gryta som tål ugnsvärme. Efter besöket på Mariebergs Gårdsbutik stod jag där med pepparrot och rotselleri och persiljerot och potatis och morötter
Späd eventuellt med lite mer vatten. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Sedan fick köttet svalna lite innan jag gned in det med en rub, som bestod av mortlade ingredienser. För ett tag sedan testade jag för första gången grillad högrev
Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär bort skalet med en kniv. Ta sedan bort kärnorna med en sked. Koka upp vatten med lite matolja, grönsaksbuljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.