Korv för julen
Fröken Dills kök
Fröken Dills kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2011 kommer nog att gå till vår historia som året då vi tillverkade egen korv till julbordet. Det började med att jag hade ett minne av att julkorv faktiskt var GOTT när jag var liten. I vuxen ålder har jag bara smakat varianter som är
  • Julkorv
  • 1/2 kg fläskfärs
  • 1 kg benfri högrev eller nötbog
  • 1/2 kg späck
  • 75 g potatismjöl
  • 1-1 1/2 msk salt
  • 1/2 msk strösocker
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 1 krm kryddnejlika
  • 2 krm ingefära
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 1/4 liter blandning av kokt kall mjölk och kalvbuljong
  • 3-4 meter korvfjälster, typ krokfjälster eller rakfjälster.
  •  
  • Till ingnidning
  • 2 msk salt
  • 1 msk strösocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.