Jag var också på bokhandeln föratt leta efter korvstopparkokböcker där. Känns riktigt bra att veta varifrån köttet kommer, framför allt i dessa köttskandaltider
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Kollade lite på loppisförsäljarnas utbud på torget, dock utan attgöra några fynd, och kollade lite efter en ny ugnsfast form som vi tycker att vi behöver
Det kändes väldigt bra attför en gångs skull veta vad korven innehöll. Mata maskinen med knäckebröd tills all färs är ute ur maskinen, men passa så att knäckebrödsmulorna inte kommer med in i korven
Glöm nu inte bort att det är noga med hygienen när ni handskas med egen tillverkning. Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället föratt hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
korvarna, föratt överbliven fett och kryddor kan rinna ut. Lägg ihop samtliga kryddor, vitlöksklyftor och mixa ihop, späd med vinäger, det skall bli en tjock massa, ev späd med mera vinäger, aldrig vatten
Detta visade sig vara lite lite för folk gick med tiggarhåven redan innan jag hunnit bli klar med korvarna… Då jag har en rök så passade jag på att röka prinskorvarna lite i alrök
Det krävs inte så stort utrymme förattgöraegenkorv hemma i köket. Jag mådde inte särskilt bra när jag åkte till min moster på förmiddagen och jag var rejält trött när vi var klara med alla bestyr, men det var verkligen roligt och värt jobbet att få görakorv ännu en gång
Det hela går alltså ut på att jag och Christian ska laga var sitt recept ur valfri kokbok i veckan, föratt lära oss något nytt och variera oss mer i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.