Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Grilladoxfilémed madeirasåsPortioner. Låt reducera till hälften, smaka av med salt och vitpeppar, avsluta såsen med smöret och resten av madeiran precis före servering
Skiva köttet och servera med ugnsrostad potatis och pepparsås. Tillsätt vinet och buljongen, koka ner till hälften ca 15 min på medelvärme. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Klarifierat Smör Pepparsås
Pensla oxfilénmed olja och krydda med salt och peppar. Servera oxfilén tillsammans med marmeladen. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet. 4 bitar oxfilé (600 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.