Nu är det högsäsong för rotfrukter, kål, rötter, lök ochpotatis. Middagen blev en kylskåpstömning av samtligagrönsaker, lökar och de färska potatisarna
- Skala potatisenoch morötterna och skär i tunna stavar. matolja, flingsalt, salladskrydda. - Lägg i en ugnssäker form, ringla över lite matolja och en nypa flingsalt
- Skala potatisenoch morötterna och skär i tunna stavar. matolja, flingsalt, salladskrydda. - Lägg i en ugnssäker form, ringla över lite matolja och en nypa flingsalt
Fyll på med lite av det svalnade salta vattnet så att vätskan är ett par cm över grönsakerna. Finhacka en gul lök &, fräs i olja i stor kastrull, skjut ner rotfrukterna samt en hackad vitlök
Det står fortfarande i ugnen så vi får väl se. 1/2 kålrot2 morötter4 potatisar1/4 purjolök4 skivor entrecotesalt och svartpepparSkala och dela rotfrukternaibitaroch lägg i UltraPro 2 literKrydda köttet och lägg på UltraPro grillfatini 200 graders ugnOm det är gott. 4 potatisar. 4 skivor entrecotesalt och svartpeppar
Rostade rotfrukter har jag nog ätitminst en gång varje vecka. Och tur att lillpyseninteblirprickig av chiliflingor, för kombinationen rostade grönsakerochchiliflingor har blivit en stor favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.