Vilken sommardag vi haft, eller hela veckan har ju varit toppen med sol och värme. Pappa kom hit med ett gäng rabarber så idag har det blivit både paj och saft
Hallonsylten som jag kokade för några veckor tog slut snabbare än jag hann blinka, så jag styrde stegen mot frysdisken för att köpa mer hallon och koka en ny sats
Här i Malmö är flädersäsongen nästa överblommad och jag är lite sent ute. Har ni samma problem som mig kan man istället för vanlig flädersaft göra den här varianten med jordgubbar och behöver då inte lika många blommor
Denna sommar har varit min första riktiga saft och sylt sommar. Jordgubbssylt. Då saften nedan är kallrörd är det viktigt att vara noga med att hålla händer, redskap och flaskor rena när man lagar
Och enkel att göra. Koka upp vatten och socker. Sila ifrån bären och slå upp saften på flaskor. 1 liter jordgubbar10 st fläderblomsklasar1 citron i skivor1 msk citronsyra1 l vatten1 kg socker (jag brukar ta 800 g=mindre söt)1 krm natriumbensoatMosa jordgubbarna och blanda med blommor, citronsyra och citronskivor i en rymlig bunke. Låt stå svalt 3 dygn och sedan är saften färdig
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Jag älskar att ta hand om trädgårdens frukt och bärskörd. Njuter så av att fylla matkällarens hyllor med sylt och marmeladburkar och plocka fram under kommande vinterhalvår
Tärna smöret och blanda samman med de torra ingredienserna. Jordgubbssylt. Sylten ska koka tills jordgubbarna börjar bli transparenta och vätskan börjar tjockna till och bli lite geleaktig på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.