av med saltSilaFiltrera genom sildukServera till stekt oxfilé eller ryggbiff. 500 ml rödvin (t. ex El Coto eller annat fylligt som inte har för mycket eklagring)100 ml rött portvin500 ml reducerad kalvbuljong (se recept
Sist men inte minst då den goda rödvinssåsen som kommer från ica. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Smaka eventuellt av med mer kalvfond och red av med ljus maizena redning till önskad konsistens. Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk
Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär
Funderar bara på vilket rum jag ska sätta mig i för att få vara i fred från alla "mamma var är…. Tidigare har jag gjort en rödvinssåsmed en massa ingredienser, igår gjorde jag den här varianten med färre ingredienser
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Blanda i paprikan och syltlöken, koka upp och smaka av med salt. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. 300 g räkor med skal. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.