Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna till samma temperatur som äggkrämen. Vispa äggvitorna till fast skum, och tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning
Toppa medfärskabär och florsocker. Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vitchoklad. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. 100 g vitchoklad. 200 g färskabär, t ex blåbär och hallon
Låt den långsamt smälta under omrörning tills såsen är helt slät. För visst är det så att att vitchoklad ihop medbär/frukt är något av det godaste man kan få som efterrätt
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vitchoklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Du som inte har bekymmer med att tolerera mjölk kan naturligtvis använda vanlig vitchoklad. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Jag har gärna risproteinpulver eller havreproteinpulver i mina glutenfria pannkakor för att ge lite extra stadga, men det kan bytas mot något annat proteinpulver
Servera gärna med grädde och färska hallon. Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan och strö över nötterna, låt stelna
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Det har också mycket lägre GI än vanligt, vitt socker, ungefär hälften. Andra gången jag gjorde den här kakan hackade jag lite extra mörk chokladsamt skållad, skalad och grovhackad mandel och strödde över innan gräddningen, tog blåbär till, och smaksatte grädden medblåbärspulver och lite florsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.