Glutenfritt

Glutenfritt

Glutenfria kolakakor

Glutenfria kolakakor

Till ca 40 kakor behövs. 150 gr smör. 4 dl glutenfri mjölmix (lailas blå hade jag). ½ dl pofiber. 3 msk ljus sirap
Pinocchiotårta

Pinocchiotårta

Den här klassiska tårtan är perfekt när man ska bjuda många, eller om man bara är sugen på en supergod tårta

Mandelbrownies

Glutenfritt,. Glutenfritt,. Mandelbrownies. 23 mars 2015 @ 21. 08. Jag har editerat ett tidigare recept på glutenfria fudgebrownies och provade en ny glasyr också

Kladdkaka på potatismjöl

Många väljer ju nuförtiden att äta glutenfritt eller helt och hållet lämna bort vetemjölet, eftersom det sägs att det inte är särskilt nyttigt, och jag tycker själv att jag mår mycket bättre om jag väljer glutenfritt
Knäckig kladdkaka

Knäckig kladdkaka

Ljuvlig deluxevariant av kladdkaka med ett segt täcke av knäck som smälter ihop med kakan och gör den oemotståndlig
Glutenfri Kladdkaka

Glutenfri Kladdkaka

Idag när det är kladdkakans dag bjuder jag på en glutenfri kaka. Den är bakad på potatismjöl istället för vetemjöl
Glutenfri vit brownie med färska hallon och kokos

Glutenfri vit brownie med färska hallon och kokos

Jag har inte väldigt mycket erfarenhet av brownie men hittade ett recept på internet som jag gjorde om till glutenfritt men jag misstänker att tiden för gräddning var felangiven i grundreceptet för där stod det 30 minuter och efter 30 minuter var smeten rinnande som vatten i ugnen så jag gräddade den nog mer i 60 minuter
Glutenfria havrerutor med choklad

Glutenfria havrerutor med choklad

En favoritkaka som går snabbt och enkelt att baka i långpanna. Jag älskar kombinationen av den lite sega och söta havrebottnen med lite tuggmotstånd och den lena och goda chokladen ovanpå som bara smälter i munnen
Glutenfria Ljusa Baguetter

Glutenfria Ljusa Baguetter

För att baka glutenfritt krävs att du följer färdiga recept väldigt noggrant. min familj förstod inte ens att det var ett glutenfritt bröd när de provsmakade
Glutenfria havrekakor med choklad

Glutenfria havrekakor med choklad

Innan dottern fick sin glutendiagnos så var dessa chokladdoppade havrekakor en av hennes favoriter. Nu har jag provat mig fram till en glutenfri variant (utan mjölmix), jag använde potatismjöl istället för vanligt mjöl
Grundrecept glutenfria muffins, både ljusa och mörka :)

Grundrecept glutenfria muffins, både ljusa och mörka :)

Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakar glutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar
Naturligt glutenfria lussebullar

Naturligt glutenfria lussebullar

Häll ut degen på mjölat bakbord (förstås glutenfritt mjöl) Degen kan kännas lite lös men är man lätt på handen fungerar den bra att baka med
Glutenfria lussebullar

Glutenfria lussebullar

"Du har väl inte glömt bort att vi gillar lussebullar. " var orden den lille sonen (6-åringen) sa idag på morgonen innan de gick till skolan
Glutenfri filmjölkslimpa

Glutenfri filmjölkslimpa

Det här är ett av mina favoritbröd. Det går snabbt att baka, innehåller mycket fibrer och frön och blir härligt saftigt och gott

Glutenfri Västerbottenpaj

Västerbottenpaj (LCHF). Pajskal. 3 dl mandelmjöl. 1/2 dl skalade sesamfrön. 40 g smör. 1 msk fiberhusk. 1 tsk salt
Glutenfria kolasnittar

Glutenfria kolasnittar

Glutenfria kolasnittar. Jul2013. 27. posted by anni on Övrigt. No comments. De perfekta kolasnittarna. Frasiga men samtidigt sega i mitten
DUMLEKAKOR (GLUTENFRIA)

DUMLEKAKOR (GLUTENFRIA)

Nu var det jätte länge sen jag bakadekakor, men fick ett ryck igår, denna gång så blev det supersmarriga dumlekakor,receptet jag följde hittade jag hosMAWIWA DESIGN som har en massagoa glutenfria gosaker
Glutenfria tékakor 16 st

Glutenfria tékakor 16 st

50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken
Tekakor

Tekakor

Ugn. 250°. Smula jäst i en bunke och rör ut med det fingervarma degspadet av vatten och 1/2 rapsolja. Tillsätt pofiber och låt det stå och svälla i 10 minuter