1 kg
av mjölet, surdegen och saltet vispades ihop i en plastlåda. Allt för att se till att sprida ut surdegen så mycket som möjligt i degen. Jästsvampar tar sig inte runt på egen hand, de är synnerligen bekväma och korkade varelser. Därefter blandades resten av mjölet in för hand. Det hela fick genomgå autolys ett tag, svårt att säga hur länge, låt oss säga 1 timme eller 2. Därefter knådades degen lite försiktigt och lades i en linneduk i lådan och locket lades på. Det hela fick stå i bageriet tills vi var klara att gå hem. Därefter ställdes det i kylen. Dagen efter formades, snittades och gräddades brödet i 250 grader i ca 1 timme
och vi passade på och åkte till Stockholm för att hämta ut våra ryska pass på ryska ambassaden (där hade man en vanlig dag, eftersom man går efter ryska helg- och röda dagar) och för att ha en picknickiRosendalsträdgård
Ett av de populäraste fikaställenai Stockholm är Rosendalsträdgårdar på Djurgården. Odlingarna är tyvärr intei klass med vad de var förr, men här finns en plantbod med ett trevligt utbud av växter, fröer och trädgårdsprylar
Topping. Rosendals morotskakaNjut av en enkel men mycket god morotskaka. Vispa olja och socker tills det blirvitt, blanda ner riven morot och sedan äggen ett i taget
Vart lite tyst här ett par dagar men det är inte för att jag legat på soffan inte nej tvärtom har varit på Surdegs kurs i Stockholm igen, med Sebastien Boudet (brödpassion)
Bagarna på RosendalsTrädgård. Blanda alla ingrediensernai en bunke. Låt stå svalt till nästa dag. Smula ner jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten
Det är väldigtpraktiskt att ha små barnhänder som kan hitta alla trädgårdens bär och plocka dem. Smultronet är ett bär som inte brukar färdas så mycket längre än ini munnen på den som plockat den, men jag tycker det finns god anledning att ta in det i köket och använda det i desserter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.