Surdegskurs i Rosendals Trädgård
Breadnerd
Breadnerd
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1000 g vatten
  • 1500 g dinkelmjöl
  • 45 g havssalt
  • 1 kg av mjölet, surdegen och saltet vispades ihop i en plastlåda. Allt för att se till att sprida ut surdegen så mycket som möjligt i degen. Jästsvampar tar sig inte runt på egen hand, de är synnerligen bekväma och korkade varelser. Därefter blandades resten av mjölet in för hand. Det hela fick genomgå autolys ett tag, svårt att säga hur länge, låt oss säga 1 timme eller 2. Därefter knådades degen lite försiktigt och lades i en linneduk i lådan och locket lades på. Det hela fick stå i bageriet tills vi var klara att gå hem. Därefter ställdes det i kylen. Dagen efter formades, snittades och gräddades brödet i 250 grader i ca 1 timme

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.