För några år sen var jag på ett mysigt kondis och provade deras sachertårta såååå gott. Jag ville prova att göra min egen men istället för att krångla till det använde jag färdig tårtbotten med chokladsmakMellan varje botten har jag brett på persikomarmelad(slät variant) och sedan lagt ihop tårtan
Världens mest berömda tårta. Där det sägs att originalreceptet aldrig någonsin har avslöjats. Sacher-Torte ska ha komponerats av den unge Franz Sacher vars son sedan startade Hotel Sacher i Wien där tårtan är en specialitet och säljs i massor
Detta är alltså ingen vanlig Sacher utan en ljus variant gjord på Marabou mjölkchoklad. Den här kakan är lite sötare än originalet, så njut den i små bitar till starkt kaffe
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Det var en ung man på 16 år, Franz Sacher, som uppfann den här läckratårtan. I mitten av 1800-talet byggde han också hotell Sacher i Wien,där tårtan blev en specialitet
Hela bakverket är förresten lite likt sachertårta, men mycket godare. Botten. 1 msk smör2 msk ströbröd4 ägg3 dl socker3 dl mjöl2 tsk bakpulver1 dl kakao100 g smör, smält, svalnatChokladmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.