Firar att jag är sugen på mina ”vanliga” grejer med den här smarriga mellanmålsskålen med banan, cashewnötsmör, cacaonibs, avokado, rödavinbär, honung och mandelmjölk till
Jag älskar att förbereda och har inga problem med att se till att få vissa saker gjort dagen innan för att det ska underlätta för mig när jag kommer hem efter en lång dag på jobbet
Men så länge får vi njuta av glass, god mat, dricka en kopp kaffe och vara tillsammans med familjen. Förresten, jag är med i en tävling som Ica har, jag tävlar med min grillade kladdkaka
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Sockerkaka med röd vinbärssirap. Fikabrödet tog vi sedan med oss ner till sjön när vi skulle bada. Häll den rödavinbärssirapen på toppen av kakan och låt
Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g rödavinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
Toppad med banan, kiwi, rödavinbär, pumpakärnor, solrosfrön och valnötter. Blanda boveteflingor, vatten, vanilj, kardemumma lite salt i en kastrull och låt koka ihop på medelvärme
Kolla också in Glassrikets tips om yoghurtglass medrödavinbär, ochvinbärssorbet. Är glassen hemmagjord, och serverad tillsammans med chokladsås så är det en riktig gourmeträtt, i mitt tycke
skär smör i kuber och blanda ihop med vetemjöl, äggula och socker hastigt i en bunke till en pajdeg. Servera vinbärsmarängpajen som den är eller med en kula vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.