4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Smaka av och justera kryddningen om det behövs. krossade med en knivsida. Tillsätt kyckling, fisksås och palmsocker eller råsocker och låt sjuda under ständig omrörning i 5 minuter, eller tills kycklingen är genom-kokt
Magen skriker av förtvivlan, man rusar in genom dörren för att förhoppningsvis få sätta tänderna i en saftig köttbit, en okristlig mängd kolhydrater eller någt annat mättande, slänger av sig skorna i hallen och ropar nästan panikslaget "VAD BLIR DET FÖR MAT
Jag kan garantera att denna soppa botar vilken förkylning som helst. Jag har ingen aning om hur man gör äkta kryddblandning för att få fram den speciella smaken
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Tom ka gai. Skär kycklingfilé i strimlor. Dela champinjonerna om de är små eller skär dem i skivor
(Ni har väl läst Olles skidfärd av Elsa Beskow, det är en av Lowes favoriter) 4 stora spättafiléer. Hade hört talas om pankopanering genom min obsession för asiatisk mat
Om ni tycker det är intressant så lägger jag upp recept de gånger jag hinner o tillfälle ges, men bilderna får ni levererade i lite sämre kvalité då förstås eftersom jag fotar med iPhonen
När ni läser detta har ni kanske njutit av en härlig helgfrukost med en massa gott. Om ni skulle få lite tid över i helgen så rekommenderar jag er att baka lite bröd och inte vilket bröd som helst utan detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.