Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Den här fruktsalladen kan jag verkligen rekommendera tillefterrätt. Till servering. En härlig kontrast mellan spröd mandelmassa, ljummen frukt och krispiga nötter
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Här kommer mitt recept på denna rätt som alltså fungerar både som efterrätt, mellanmål och middag. Lät mig inspireras av Jenny häromdagen och testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka
Ett mycket tilltalande sätt att servera naturens godis. Och sååå enkelt att fixa till. Fruktspetten är också trevliga att ställa fram på en buffé, som ett hälsosammare alternativ till cake pops
Kör fikonbitar, nötter, kokos, smör och kryddor i en liten mixer till en jämn smet. Den här efterrätten gjorde jag på julafton och den uppskattades av alla och blev en fin avslutning på ett fantastiskt gott julbort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.