Igår så täckte vi över ena halvan av landet med en presenning så förhoppningsvis så kan vi odla där nästa år, så idag var det dags att ta itu med andra halvan av trädgårdslandet som vi kan odla på i år
Ett recept vi testade nyligen efter inspiration från Mary's blogg. Vi har mynta i trädgården som växer som ogräs och tänkte dela med oss av några tips på vad vi brukar göra med den
Mixa i en klick smör och smaka av med salt och peppar. Det har ju som bekant blivit vår och då kan man för en gångs skull få lite nöje av ogräset, det är dags för nässelsoppa, tänk på att plocka späda nässlor
Recept på Nyponsoppa. Mixa nyponen till en tjock massa, späd med mera vatten ifall det behövs. Servera soppan ljummen med en klick vaniljglass eller vispad grädde och hemmagjorda minibiskvier
Recept på NÄSSELMUFFINS hittar du här. Med sina långa rötter och förmågan att sprida sig som…ogräs, för jag och säkert många med mig, en ständig kamp mot de irriterande bladen, men varför inte ta in dem i köket istället
Rensa kirskålen, hacka den grovt, varva kirskål med lite salt i en stor gryta. Hacka den gula löken grovt, stek i en stekpanna med lite matolja, salt och currypastan några minuter, tillsätt sedan de grovhackade morötterna, låt steka några minuter, sedan tillsätter du löken och morötterna till kirskålen
Sen gjorde jag en räd nere i trädgårdslandet där jag fyllde på med några morötter och lite mangold. När jag kom in igen insåg jag att jag var alldeles för hungrig för att nöja mig med förvällda bladgrönsaker, svamp och morötter