Ja igår provade jag på Raclette för första gången i mitt liv,,,haha. Lisette följde med hem efter jobb och vi körde och handlade lite ingredienser till racletten
Colocar una capa de queso raclette encima, luego, otra capa de jamón serrano. - 1 kg de patatas - 1 cebolla - 200 gr de queso para raclette (si no tienes, usa algún queso que se funda facilmente) - 125 gr de jamón serrano - 120 gr de harina - 40 gr de mantequilla - 150 ml de leche - 3 huevos - sal - pimienta
Raclette på Old Amsterdam Cheese Bar. En riktig toppenvecka i matväg har passerat. På onsdagen pallade jag verkligen inte ställa mig framför spisen, så det fick bli en nödlösning
100 g Valfri ost, gärna västerbotten el raclette. Tag fram köttet i god, ska vara rumstempererat. Klappa in rullen med pressad vitlök och torkad timjan och bryn rullen runt om i en stekpanna med smör
På Valborgsmässoafton bjöd vi våra gäster på en av våra favoriträtter, raclette. Jag har säkert glömt bort någonting men det är verkligen man tager vad man haver som får råda när man dukar upp till raclette
Skär till sist raclette osten i bitar över hela gratängen. 1 kg potatis1 pkt bacon (140g)1 gul löksalt och peppar2 dl grädde1½ dl vitt vin2 vitlöksklyftor250 g raclette ostSkala och skär potatisen i ca ½ cm tjocka skivor. 250 g raclette ost
Vi är mitt inne i en raclette period här hemma. Det har blivit över mycket ost och kallskuret och vi kan ju inte bara leva pâ racletter heller (eller kan och kan men vi fâr nog köpa nya kläder i storlek XL i sâna fall)
två lagers paté)500 gram sparris400 gram varmrökt lax50 gram ekologiskt vanligt smör1 dl väl sköljd vattenkrasse4 ekologiska ägg1 dl grädde1 kryddmått riven muskot1 tsk worcestershiresås1 stänk tabasco1 dl riven vällagrad parmesanost (riv själv från en bit)1 dl riven gruyére eller raclette (eller annan stark ost)1 citron• Skär av sparrisknopparna någon cm ner, spara• Skär resten av sparrisen i grova bitar och koka upp vatten, lägg ner sparrisen och koka ca 8 min till den är halvmjuk
Schweizisk raclette med klassiska tillbehör. Det är ju fantastiskt irriterande att jag har haft en superhärlig ostafton (läs "ystafton" på skånska) men att jag inte har ett enda foto på ostarna, haha Får skylla på att det var en vädligt rolig kväll
Vi är mitt inne i en raclette period här hemma. Det har blivit över mycket ost och kallskuret och vi kan ju inte bara leva pâ racletter heller (eller kan och kan men vi fâr nog köpa nya kläder i storlek XL i sâna fall)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.