Ett rött och aromatiskt rismed smak av tomat, gröna bönoroch kött. Perserna är kända för sitt risoch de har många fantastiska recept som adas polo och persiskt rismed saffran
Fluffigt, aromatiskt persiskt rismed smak av dill ochbönor. Passar lika bra att servera riset vid en gryta, till grillat eller som en hel rätt med sallad och yoghurt
Till kycklingen så serverades sedan risoch gröna bönor. Jag började med att förbereda löken, morötterna, äpplena och vitlöksklyftorna genom att hacka ner alltsammans i större bitar
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Servera med grönsallad. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form
Hacka den färska koriandern och blanda medrisetoch servera med limeklyftor. Börja med att skära av toppen på vitlökshuvudet och ställa in den i mitten av ugnen
Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna. Rör runt äggen några sekunder (lite som äggröra) blanda sedan in risetmed äggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.