KallskuretPå överraskningsfesten vi hade för ett par veckor sedan bjöd vi på Italiensk buffé. Enkel och god mat att förbereda då det är många gäster och man inte har så mycket plats för varmhållning
Du behöver. ca. 1 kg kycklingfilé eller kycklinglårfilé (personligen tycker jag att lårfilén är godare)3 grovhackade vitlöksklyftor2 citronerFärsk rosmarin och timjan , 1 msk av varje1 dl grovhackad persiljaca
Via Buzzador fick jag möjlighet att testa lite antipasti från Zeta. Lika bra att gå all in var min tanke och jag komplettera med lite mer saker så att det skulle kunna bli en komplett måltid
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Denna italienska kycklingmiddag, är perfekt att slänga ihop på bara några minuter. Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Kommentarer
tikarlsson
Länken fungerar inte
Logga in eller Registrera för att kommentera.