4 portioner6 ProPoints/portion 3 st kycklingfiléer á 125 g1 tsk olja200 g sockerärter6 st chilimarinerade vitlöksklyftor2 dl fraiche (max 5%)2 dl matlagningsgrädde (max 7%)1 tsk röd currypastasalt Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek i olja och currypasta
Börja med att skala potatisen och skär den i längder som när man gör trad. jansson. Bryn köttfärs och hackad lök tills färsen är genomstekt, blanda ner svampen och ev paprikan och kryddorna låt fräsa en stund
mumsigt lussefika. grädda gärna saffransbullarna i muffinsplåtar så får de fin form. Luciadagen till ära bjuder jag på goda saffransbullar med fyllning av vit choklad
I går bakade jag saffransbullar. Med vit choklad. Hur gott låter inte det då. Jättegott. Mamma bakade saffranslängder förra året med vit choklad så först hade jag tänkt göra dem
Jag har länge velat prova att göra munkar, eller donuts som det också heter – mor brukade göra nåt liknande då och då, men på bondbygden i Småland hette de ”Frityrkransar” och var mycket mindre än Amerikanska Donuts…