Tusan. jag har inte varit här på väldigt länge. saknad eller inte tälger inte en historia. I vart fall så räcker inte tiden till för bloggen förtillfället när jobb o studier tar all min tid och uti mellan familjen
Det passade perfekt till älgbiffara och Västerbottenosten utan att ta överhand. Eftersom min man tyvärr i stort sett aldrig jagar nuförtiden så köper jag vilt när abstinensen blir för stor
älgfärs. 1havregryn. 1mjölk eller vatten. 1ägg. 1gul lök, riven. 1ekologisk citron, det gula av skalet rivet. 1färska örter, t ex rosmarin, timjan, persilja
Igår blev det experiment i köket tillsammans med Göran. Hans idé var att vi skulle fylla biffar med bacon… så det gjorde vi… och det blev mycket lyckat
Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt äggulorna och grädden. Blanda allt noga. Forma till biffar. Stek biffarna 3-5 min per sida eller tills de är genomstekta
Dela och kärna ur plommonen. Skär i bitar och värm i panna. Häll på cointrue och tänd sedan på. Ta bort skalen på ¾ av nötterna och blanda med plommonen
1. Häll på alkohol över fisken. 2. I en liten kastrull häller du ned alkoholen och tänder på. 3. Häll sedan över den brinnande alkoholen, men var försiktiga
Pappa lagade älgbiffar och potatismos. Mums vad gott det var. Älgbiffar med stekt lök500g Älgfärs1 finhackad gul lök1 pkt Fetaost2 äggSalt SvartpepparMortla timjan och Stek i smörPappas sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.