Supergott tillbehör till kyckling, fläsk ochfisk. Vi hade kålen till steam buns och dagen efter till ”asiatisk salladsbowl” med sallad, tomat, fläsk, koriander, lime, inlagd rödlök och inlagd gurka
I dag har jag lagat en fiskgratäng med ädelost och broccoli. Fler fiskrecept. Fiskens omega 3-fettsyror har många goda effekter, b la skyddar de våra hjärtan, därför bör vi äta fisk flera gånger i veckan. Fiskgratäng med ädelost och broccoli4 portioner 600 g torsk, sej, hoki400 g broccolibuketter1 strimlad paprika1 tsk saltsvartpeppar1 dl vispgrädde1 msk vetemjöl1,5 dl vatten75 g ädelost Till serveringPotatis el RisRivna morötterCitron Gör så härSkär fisken i biterBlanda fisk, broccoli och paprika i en ugnsfast formSalta och peppraHäll grädde och mjöl i en kastrull och vispa slättTillsätt vattnet och koka upp under omrörningTillsätt osten och låt den smältaHäll såsen över fiskoch broccoliGratinera i 225 grader i ca 20 min Gratängen blev lite blek men blandar man olika paprikor blir den genast mer färggrann. Nötter är bland det nyttigaste som finns och om man nu inte äter fisk kan valnötter vara ett alternativ, eftersom de, förutom andra nyttiga fetter, även innehåller omega 3
Eftermiddagen och kvällen är sedan ledig och mycket av veckans är mat är då färdig. Fisk i folie med kokossås är gluten- och mjölkfritt, kontrollera bara att redningen är glutenfri och gör potatismos utan mjölk och smör
Asiatisk fiskgryta med linser och kokosmjölk. Det går förresten utmärkt att göra fiskgrytan i en wok, om man saknar tre stora kastruller att göra grytor/soppor i
Kall dillsås (skolans fisksås)- Recept HÄR. Potatismos- Recept finns längre ner på denna sida. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har
fisk i äggsås. Vi ska se till att äta lite lunch om ett litet tag också förstås, och idag tänkte jag ge mig på något som jag blev tipsad om på jobbet - Fjärilssoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.